(有山治呀呀呀)海賊王 ONE PIECE 1012話 “心癢”

194 回覆
18 Like 4 Dislike
佢似神經質
性格有d似路飛
去到鬼島劇情就開始緊湊,角色太多,對位要篇幅,同埋俾你睇到唔同角色打鬥都唔錯呀,例如,武士們同凱多對戰完,再分散打其他敵人。路飛一口氣打對付兩個六子,俾讀者知道大概六子實力去到咩程度,之後同超新星打凱多,再從中領悟到利用霸王色霸氣纏繞對手就可以打得入凱多,然後同佢一打一。原以為芬奇會對上number8,然後大和亂入,變咗芬奇打六子,大和ko number8等。以上例子真係俾到你混戰感覺,而唔係一口氣配對開打就算。

大媽係鬼島篇對戰過既人有馬可,芬奇布魯克魯賓什平,路飛等人,直到上一話就打六子。以上打鬥其實合理唔係搞屎棍呀我諗可能你覺得大媽同凱多結盟,打六子就係搞破壞,不過佢地聯盟目的僅僅係佢地有共同利益(搵op),大媽問凱多塊紅石係咪收埋係嗰度,而凱多反應係唔好咁早暴露你真正目的,所以紅石以外既嘢,佢地都係敵對關係,所以大媽知道燒村一事,加上眼見六子準備攻擊小玉而出手係好合理。

戰力點崩?如果你講路飛可以同凱多一打一,可以講下我睇法,能成為四皇,應該係功擊力同防護力比其他人高,所以路飛搵到方法破佢防,同四皇決一高下都無可口非姐。

禦田跳足五年傻瓜舞我都覺得反感,點解有人質威脅下佢就選擇屈服,而唔係繼續挑機,大愛撚上晒身,反而覺得cp9路奇殺晒人質,再殺埋頭目既「黑暗正義」又唔係錯得晒

被捕之後又決定屈服直至煮死又好夾硬黎,以佢實力,絕對可以逃走再戰啦,輸一次就任由凱多處置好唔合理,希望尾田到時講op嗰陣,有個合理解釋點解御田會放軟手腳,到底係咪等緊個合適時機呢?不過禦田有句講得岩既,就係佢係唔適合作為一個君主,如果唔係,和之國又點會變成宜家局面。

凱多點懦夫法?真小人就係
草帽團都不畏懼咁主動抽擊大媽啦,要成為頂峰最強之人,見到四皇都唔可以退縮。
細佬控凱多打 佢都應該會咁
巔峰卡普應該打得贏赤犬,但人會老,雷利打黃猿都索晒氣
和之國都唔緊湊 有睇單行本就知個節奏係幾好
就算鬼島開始計,大部分時間都係追人同趕路,25死唔去,山治衝去蜘蛛女度7,緊湊?我都好想睇主角團其他人死鬥啊。
跟你以六子為例,同路飛打之前知係三災之下,同路飛過完招,咪又係係三災之下,有分別咩?
大媽就精神病,佢做咩我都唔奇怪,只係覺得佢煩。
你覺得戰力唔崩?路飛打糯米佬都係鎖血同學人技,都大把人話,今次係超強化版喎。
凱多就設定有問題啦,咩自殺唔到,海軍殺唔死喎
睇嚟有得睇大和路飛vs凱多
山治喺中間唔該
烏兩姊弟應該有料到
可能凱多沒落後 自己會打到d成績
單挑要上去幫拖
可能知凱多有咩最後殺手鐧?

冇左個口罩
罰$2000
$5000
咪係queen見到都瀨屎
雷藏去左邊
打福祿壽
卡普:雷利係傳說級。

我相信根本唔係一隻黃猿可以搞得掂。

Reddit 有人整理了
好似漏左Page One
小菊:
山治嗰十字架
肥佬傳次郎同到三災過招嫁,邊有咁多敵人分比佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞