(有山治呀呀呀)海賊王 ONE PIECE 1012話 “心癢”

194 回覆
18 Like 4 Dislike
CLS
大將可以打十日十夜,雷利打咗半日都無就索晒氣,放過佢啦
海軍係處決唔到,唔係傷唔到。
我就唔信幫凱多戴海樓石手銬,赤犬用冥狗兜頭轟落去佢會無事。

有日本仔估佢都有霸王色,招拳又有黑色閃電
有都唔奇, 呢條友招大技攻擊力應該有4皇級
但自身防禦力廢到仆街
蓄氣蓄十世
但比no.1 fan輕微擋底
海樓石封到霸氣咩?
屏障果實又係屈機
就算係御田 霸氣流櫻霸王色都破唔到防
呢樣真
邊諗到呢個果實同變形果實既現任使用者都係甘願為路飛犧牲自己
路飛用嗰個係弱化版嚟,用勁版海樓石身體能力會大跌
點解海樓石殺唔死凱多?海軍連呢種規格都殺唔死
索隆已經》海軍ALL

作為海賊,曾嘗7次敗北,單獨一人向海軍及四皇發起挑戰時被捕18次,還受過千次以上嚴刑拷打,被判過足足40次死刑。就算被施以絞刑也會把鎖鏈扯斷,就算被押上斷頭台也能把鍘刀粉碎,就算被長槍戳刺也是以長槍的斷裂而告終。被他擊沉的巨大監獄船多達九艘,從未有人能殺得了他,就算是他自己也是如此。
795集
海軍一個霸王式都揾唔到
咁又陰公左啲 重點連個科學家都傷佢唔到?
愈來愈覺得個科學家係吹大左
啲量產熊又比人秒嘅 又唔見得幫海軍增強左幾多實力
封唔到 但係冇哂力 點用霸氣
不如你講下個科學家點解要傷佢
拎埋佢黎做實驗喎 難得有隻最強生物做白老鼠 唔研究下邊得
根本拎黎講
真係要處刑嘅唔搵大將、戰國、卡普 親自執行?
研究點打得入霸王式都好呀
成班海軍全部都柒柒下嘅
宜家講到霸王式咁極致 海軍仲要唔用七武海
個信心要幾大先敢咁做
或者有惡魔果實新武器
可能一隻熊可以用幾種惡魔果實能力。
四皇都傷唔到凱多 索隆>四皇all
講真 其實班七武海都唔聽政府話啦 頂上個個揸攤 有時仲會爆啲醜聞出黎影衰世界政府 個個都係爲左拎特權 人造熊最大優點就係聽話

班七武海平時都唔幫世界政府做嘢 最大作用其實只係偉大航道前半段幫政府清下海賊 就好似鷹眼咁見到邊架船唔順眼一刀劈埋去 女帝間中都會出去搶下嘢 可能會順便會打下其他海賊 但新世界咁多四皇地盤 基本上冇呢支歌仔唱

睇翻人造熊兩年前嘅表現 班超新星其實都打得好吃力 如果而家加強左嘅話 用黎阻止班有潛力嘅新仔入新世界其實已經足夠 始終比佢地入到新世界大部份都係投靠四皇 勉強稱得上防止四皇壯大勢力嘅
其實人造熊既實力已經好撚勁
如果再強化就勁過CP9
其實從來無講過霸王色先破到凱多防,四檔猿王槍打到凱多噴血,Zoro招龍捲都破到鱗片,閰魔直情大媽都驚,只係路飛攻擊力唔夠先要用霸王色
只要你有其他方法傷害夠大(e.g. 超強武裝色或者果果實能力)唔使霸王色一樣可以打殘凱多。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞