(有山治呀呀呀)海賊王 ONE PIECE 1012話 “心癢”

194 回覆
18 Like 4 Dislike
正常都會諗單挑贏唔到凱多,或者以為打剩路飛一個,其他死哂,所以要上去幫拖。
最好羅用room呢一招配對晒所有人,然後開始你所講既死鬥

唔係要集集都死鬥先叫緊湊嫁,其實交代某角色去向嗰陣,都有畫其他某角色戰鬥場面嫁。另外,堪十郎都未有戰鬥戲份,稍後劇情填補返都不為過呀。山治想救人而中阱陷除咗繼續寫柒佢外,係鋪蜘蛛女以古代種形態登場,而山治對住咪向羅賓求救個橋段,表面嗰層雖然都係想醜化山治嫁啦,但底嗰層山治係心態上成長咗,由大媽篇想自己攬晒上身,再到呢篇將娜美放心交俾烏爺,而自己信任隊友,願意將自己性命交俾羅賓去拯救,所以羅賓見到山治嗰陣都講好多謝山治既信任。

只係形式上分別,路飛同時對付兩個六子,係直接用打鬥場面話你知路飛實力遠超六子,而唔係用文字描寫三災地位高過六子,不過你要知道六子係有挑戰三災既實力,漫畫無話佢地過招,所以唔可以肯定六子打唔贏三災,只係係凱多團排名次序先後而已。

路飛遲早都要成為海賊王,咁意味著路飛實力應該會有羅杰級數,咁路飛挑戰完卡塔(四皇頭馬)之後,下一步挑戰四皇都無可口非啦,況且只係岩岩開打,凱多除咗食咗卓洛嗰招受咗傷之後,都仲係滿血狀態咁,咁點叫崩壞呀,睇埋落去先再講啦。頭先講過做到四皇,除咗屈攻擊外,皮大肉厚都係成為四皇資格之一,咁尾田已經鋪咗路飛掌握到破防技巧,咁佢同凱多一較高下都係合理嫁。

如果學你講路飛能夠挑戰到凱多就代表戰力崩壞,咁one piece 係咪要留返俾個孫燒埋你睇,路飛先夠班挑戰凱多

凱多殺不死設定有咩問題?咁佢宜家仲生勾勾企係度喎
右邊黑白相,俾大媽ko
原來係咁
同你講合理性你就話係咪要留返俾個孫燒埋你睇...
設定同劇情本來都係尾田寫,係佢自己寫到凱多同路飛差距極大,你話為左唔拖長黎講,寫到路飛開外掛咁,根本唔係一個理由。
緊唔緊湊我唔講啦,我之前講垃圾嘅劇情,你都話冇問題,主觀野我說服唔到你。
你唔係真係信凱多殺不死啊?真係要自殺,跳海 食多個惡魔果實會唔死?海軍會殺唔死凱多?
咪係 路飛同凱多對吓卷就講到佢贏撚咗咁
個撚個想圍毆丫麻 咪圍撚左囉
駛唔駛11個超新星+9俠+不死鳥+佢地自己船員一齊打丫?

咪係 路飛同凱多對吓拳就講到佢贏撚咗咁
上一段咪講咗路飛從明戈篇係霸氣方面一直有成長緊,不畫咗成千話,又鋪排戰鬥,訓練,領悟去拉近同四皇之間個實力差距,有晒條件去挑戰凱多都俾你話戰力崩壞真係無話可說。

可能比喻得唔好,我想講你話凱多戰力設定太過強大,咁唔通畫多一千話,畫多n 個島,n 個敵人俾路飛練級先可以單挑凱多呀

如果你話凱多路飛差距極大,畫到路飛單挑到凱多係唔合理,咁沙漠篇又點睇,路飛一開始被沙鱷魚秒,到後期中埋毒都用血打贏沙鱷魚,學你講法,戰力一早崩壞喎

食多個果實同能力者係海底唔死係存在喎,我信今次凱多唔死都一身潺,睇埋後續發展先啦
我真係寧願佢寫勁d敵人等聯軍share打都好過因為唔夠敵人分而夾硬整死打得既自己友

如果九俠打三災六子 spare柒治甚平上天台就好睇 而家九俠比凱多撚到傷哂但又未有咩實際貢獻 不如一開波趁滿血直接對位幹部
鬼叫馬可又踢撚左Big Mom 啲馬落街
雖然話故事上又真係冇咁多佢地嘅位置
HOW DARE YOU !
我都係咁諗,當時9俠重創凱多,最惡世代收頭,好過凱多無損屌壓9俠再加路飛跳級單挑凱多
明明錦斬一斬 炸彈都無
雷利都唔見有傷過 係咁兒打兩下姐
心痛小玉
jack呢?
真心 望多幾眼先
兩邊都係咁兒
黃猿求其態度世界級
仲諗緊山治做咩有個交叉係上面
聽卡普講法,認真應該都贏唔到
海軍連凱多都傷唔到雷利點打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞