習主席專用 Xi Gundam 登場!

217 回覆
928 Like 8 Dislike
結局都可以一樣就好啦
獨角獸嗰裏面都講咗連啲武器都係泛用
自護又好聯邦又好啲武器規格都係一樣
根本冇分
最好笑係不考子個fd同林友德講話部xi 高達身上無型號資料所以唔知邊間公司邊個工廠, 屌個個年代可以整部咁勁高達仲可以邊間呀
真差唔多到到嘅都係AE出㗎啦
頂多咪又係執啲舊機左改右改
https://www.youtube.com/watch?v=hyncsWDeEj8

基本上由0079後到f91前都係獨大
thunderbolt個世界(同tv 0079係平行世界)直頭講到連rx 78 2都係佢地整,而origin版好似都係
冇㗎啦
一定係佢哋獨大
累積左咁多年嘅技術結晶
同埋歷代咁多位高達駕駛員嘅操作紀錄
咁成熟咁穩定嘅技術邊有人可以憾動到佢哋
就算有另外一間公司蒲頭
都只不過係參考佢哋嘅技術再發展
0去到1 同1去到2
差別好大
仲有精神骨架呢啲超越人智既科技奇點
邊有得玩
一年戰爭個陣自護都有幾間公司鬥,結果俾佢食晒,幫高達發明光槍同核心戰機個二間又食埋,之後0083又有埋高達資料,集天下之大成

好彩去到f91終於被超越
記錯咗
精神骨架個技術應該吉翁開發
你講邊種?
個技術本身
支那禁售
唔係呀,你話精神骨架,精神骨架應該係指NU同獨角獸個種,應該係ae 社開發

雖然自護開發新人類精神武器先,但個時個啲如愛美號個種唔係叫精神骨架係叫另一個名
哇呢個就真係唔知啦
但係Nu同埋獨角獸個種就一定係吉翁流出去比AE
先至開發到出嚟
好似話因為下想有一個公平嘅鬥爭
所以放啲料出去比AE佢哋
等佢哋可以完成精神力骨架嘅開發
加裝喺Nu上邊
印象中係咁 如果冇錯嘅話
Ban-die
咁我問一下, LMT會唔會開子公司喺完全唔清楚的領域, 又或者無端端收購民生, 商業服務供應商, 唔會嘛, 最多係買股份持股, 但亦唔會有決定性股權, 因為專業的係交番俾子公司專門營運去做, 而營運本身的身分係該子公司"老闆"而唔係"打工仔".

咁巴打又介唔介意個AE 社work, 有revenue的business model係點?
點解唔用翻個希臘字三而直接用讀音
我理解係咁樣的架構: AE社有2個軍工部門互不統屬, 一個係專幫吉翁開發, 另一個剩係接聯邦單. 2個部門之間係冇乜來住.
uc八大重要技術

1, 米諾粒子,影響雷達同令機體浮起,自護制
2,高達合金,完美防實彈,聯邦制
3,磁力改做,加強ms反應,聯邦制
4,MK 2 骨架,骨架同裝甲分開有助修理同靈活度,聯邦制
5,360度mon,聯邦制
6,精神通訊,控制浮遊武器,自護制
7,生化感應器,z同zz個個應該係鬼上身,AE制
8,精神骨架,nu同獨角獸個種骨架,將新人類能力轉化成物理,AE制

你講個種係6, 精神骨架另一樣野,雖然都係原理都係for新人類武器
但前者係通訊器同浮游炮,後者係骨架發綠光增加機體基本物理性能(推走舊石),不過8算係基本6整出黎,但唔同野黎 效果上

https://www.youtube.com/watch?v=Jc9Oyx_EkEg
而AE社, 小弟認為某程度上係諷刺緊現實上的萬惡B社, 所有二次元鋼彈故事的三次元兇手都係B社. 而B社亦唔介意呢種影射, 佢哋唔似某大國的心, 係用玻璃做的
有提過ae社旗下唔同公廠各自為政,例如nu同沙殺比係唔同,所以明明都係AE社整但要馬沙專登放料阿寶先完成到,而且Nu除左骨架同新浮游炮外基本上都係傳統連邦技術,自護ms係比較圓流線, 聯邦系係一塊塊方型
其實你講既6,7,8都只可以統一講係新人類超能力增幅器,Z開到個紅色光罩,ZZ 3件飛機失靈都可以念動力合體

以前咪就係呢個設定囉
同樣係新人類技術囉,都係依賴新人類能力,不過目的唔同咁解,同埋6就一定係自護制,而後兩者個時自護已收皮,所以叫做ae社開發,或者話自護人員係ae社開工整出黎
原來係咁
知多樣嘢了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞