30幾歲人轉左幾次行,同個fg一樣人工

190 回覆
286 Like 12 Dislike
我講既唔公平,係指呢班低收入既人明明係社會創造緊價值,而社會係需要佢哋既付出,包括你,所以憑咩去標籤佢哋失敗者,完全係過橋抽板

你帶去出世就唔公平完全係irrelevant,你所指應該係每個人生而不同,每人都係獨立個體。

人工有分別,係因為有啲工需要更大既成本。
窮人生仔?
多謝你
屌 樓主開完Po就深潛
唔洗喇UCL 啫,唔講以為美國大學
有咩好比較?做得開心最緊要

好似銀行FG 14 15 k
但MT 25 30k

淨係起點都爭一倍
所以個社會咪不斷諗計去取代佢地個價值囉
唔係點要發明咁多it 同自助嘢?連洗碗都有機
保險搞自助都replace緊保險佬啦

咁林奠個價值唔值40萬一個月?
你覺得佢做嘢有冇6個8個醫生咁多?
啲基金佬炒炒賣賣 計佣可以過千萬一年
佢哋幫社會創造咗啲咩價值出嚟?
你知唔知金融嘅本質係乜嘢?

個社會不嬲都過橋抽板㗎啦 你講得好啱喎
你可以唔承認呢個事實 會開心啲
你講嗰啲嘢全部都係自己放低個標準
社會從來冇1秒認同過你嘅諗法
你接受左你考唔到ACO未
把口咁賤,抵你俾女飛
通渠佬工作慘死,倒垃圾阿嬸跌落垃圾嘈跌死,地盤工業意外,倉務員過勞死無人問津,一律當數字處理!政府高官:「noted with thanks.」

然後迷你倉大火,政府高官到現場了解指揮,5分鐘後返寫字樓涼冷氣!立即大肆報道,指政府反應快,英明指導,最後升職加薪!

社會清清楚楚話緊你知,你係冇話事權,包括你既思想。
梗係差好遠

3萬同2萬已經差好遠啦
承認失敗
🙏🏻🙏🏻 講得好好, 最鐘意佢話

Everyone in this world works based on their time zone.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞