30幾歲人轉左幾次行,同個fg一樣人工

190 回覆
286 Like 12 Dislike
Fg 做ACO30歲都差唔多三皮
我提出我諗法,佢地提出佢地諗法
討論區係咁玩嫁啦
樓主,我同你一樣,我尼行有前景,但做到好唔開心,你點搵到自己岩個行?
前面果Part冇comment,大把工仲hea人工仲高
不過教DSE揀科果到好精境
諗起以前班主任話咩以興趣行先或者以事業行先,邊科要計數多D邊科要背野多D,依加諗返真係膠到無論
問佢survey同architecture有咩分別,佢答我其實差唔多,都要計數。。。
認同
好過到年老先發覺自己成世人冇開心過
其實最緊要唔介意人點睇 輕輕鬆鬆放工又一天 多d時間做自己野
冇太大經濟壓力唔打算結婚生仔既話其實咁樣幾正 體驗人生
好多球星廿幾歲發咗達添
人比人比死人
做得開心 keep 住求進步就 ok
我覺得巴打都幾勁,可以頂到不斷有人以睇死新人嗰啲眼光睇你
鬥黎鬥去其實好無謂,
最重要係知自己想做d咩
同想過d點嘅生活就夠

如果唔係比你鬥贏唒同齡人又有乜用先?
我覺得係有無盡到自己最大的努力去堅持唔放棄

呢個世界的確係好撚唔公平
有d人有父幹
有d人真係天才
唔洗點努力就有100分
可能我兩樣都無
可能點努力博命最終都最係得60分
但我唔會滿足於依家得30分的自己
知道自己落後於人
就要更加努力奮鬥

樓豬同各位巴絲加油

利申:做左野幾年,返緊份無前途垃圾工,已經準備好轉工同fg爭飯食
追你老母咩, 你呢啲垃圾有工做就知足啦
30幾有50k算係唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞