[全力衝8] NBA 金州勇士球迷討論區 (15) Golden State Warriors

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
爵同腸一定用力送勇落去打playin
即使榜尾勇熊刺鵝同湖實力差一段距離
但最有可能一場過贏到湖既得刺同勇
鵝同熊都會比湖屈住來打
一個唔該AD西波湖就下年見
所以兩隊都會將勇往死裏打
咁唔係應該送我哋上去好啲咩如果雀腸唔想對猢
其實依家點都要打playin
問題係守唔守到老八姐
今年係咪Bubble?
如果係好似冇咩主場優勢
而家好似放返25%容量俾觀眾,不過每個州都唔一樣
進攻屈人
防守俾人屈返
講得唔清楚,Play in一定打硬,除非會員西波到季尾輸撚哂

其實想講既意思係一定唔會放水,最好將勇限制係第八第九
勇淨低4場,理想狀態係2W2L,贏鵝熊輸爵腸
熊會係3W1L,贏兩場帝一場鵝輸勇
鵝要五連勝先有機會上十,可以唔使考慮
刺只要贏到兩場都可以保到第九

如果放水比勇,勇季尾拉到一波四連勝有機會上到第七
因為湖接住落來對腸瘤箭溜鵝,以咁差既近況有機會西波到1W4L

所以爵腸一定唔會放水,勇保八的話,可以博下送湖落第二場play in,勇落到九湖又輸埋第一場play in,都仲有人幫手試下叫lbj提早抖暑。
我又唔係咁睇,我覺得爵同太陽都有機會放水,等勇保住第8,對佢哋嚟講一定唔想打湖,咁playin最有機會贏到湖嘅應該係勇,萬一湖真係輸咗比勇,咁就要打9 10贏嗰隊,分分鐘有機會爆冷輸埋。但如果湖playin第一場係打熊,應該就食硬,所以要湖入唔到playoffs就點都要佢輸第一場playin先,咁勇應該係最大機會贏到佢哋嗰隊。

不過唔好諗太多住,打完呢4場先,就算對面真係讓都未必穩贏,希望隊波生生性性啦,仲有oubre可以趕得切復出,2W2L都收貨。
我都覺,下季嚟講,佢嘅角色係球隊第3得分點,但人工拎3千幾萬真係貴,佢下年人工同simmons embiid jokic呢啲super star一樣,但好明顯同佢哋冇得比。只可惜應該都trade唔走佢,就算trade都未必搵得翻比佢好嘅sf,唯有望佢可以再進步啦。
如果wiggins可以做多d切入分球,下季俾klay curry射就爽,唔指望佢完全取代到kd, 做到6-7成已經好好,klay下季復出仲有幾多成功力真係唔知
其實唔係佢唔想
係啲隊友能力問題
有時真係自己上好過傳
JTA今個月8.4pts 7reb 5ast
1.4stl 1.6blk FG56.7%

其實上年墊底勇同上年冠軍湖爭入playoff都幾有趣
上年睇住前幾年final都係佢地嘅勇騎一齊包底都夠有趣
後日仲要b2b打大腸
希望贏到爵
攰住輸腸都抵
瘋狂拉高啤出黎打
勇最大既對手一直係自己
唔好自爆就得
當你以為勇有機贏聽日就7比你睇
Bogdanovic近排狀態好似好fit
以前final 幾年都碰頭,今年 lbj過西岸後首次同curry 同隊打all star game, 跟住一齊折墮落去打play in, 另類既兄弟籃球
勇一有機會就會柒巫師兩場 仲有好多game lead住都輸返轉頭 原本有得拉戰積都自爆輸波
今年呢啲自爆場次多到講唔完

近既有對鵝,手感第四節比人熄燈之後發脾氣鳩打輸波
對狼領先十幾分全隊hang機比人反cup輸波

遠少少有戰術大師唔識trade free throw比Beal絕殺
手感抝柴頂硬上JTA爆頭結果妹夫on9 TO輸

再遠少少有場黑哨,
例如對牛出界無計比當值射球三分反cup
是撚但數都五六場,都未計季初wanafucker敗左幾多家
全部把握到依家坐底西5同塊差無幾
不過算啦呢隊勇今季有西8我收貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞