[全力衝8] NBA 金州勇士球迷討論區 (15) Golden State Warriors

1001 回覆
12 Like 1 Dislike
今場第二節中段到完場得green最尾2+1有罰球射
其實畀啲波wiggins鏟都好,唔通第四節真係全部人等波咩
唔知點解冇見過wiggins curry pnr
得curry做進攻發動點實俾人針對得好勁
double team再加其他人閘住傳球路線

以前重有招大技係KD單打,而家點都要畀見頂試吓,其他人都最好多啲空切
等波到真係唔太好,反正班友接到都未必射得入
[季後賽衝刺] NBA 金州勇士球迷討論區 (14) Golden State Warriors
https://lih.kg/tfcyrzX
#923 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

上個post講左curry仲需要喺clutch time同單打能力上進步,今場第四節中晒

唔知負皮既curry盲粉仲覺唔覺得今場敗仗curry要付一定責任?
定還是都係「猜到空晒 其他人射極都唔入,廢到
curry 值得更好」?

想知第四節仲係咪「其他人空晒都射唔入」,搞到勇輸close game?
Curry clutch time表現一直都算唔錯
而家嚟到季尾,應該係要體力分配得好啲,上半場畀多啲隊友打
唔通節節都要雙位數字得分先叫carry咩
今場手感第四節真係西波
咁我認同,我當時都有講
只不過我話可以調整吓點樣用手感
你唔會係同咗班前鋒比啩
Guard 位有幾多個勁過佢?登同當植又都係前鋒身型嚟
你不如開名講邊個話今場輸波唔關curry事啦
其他人射極唔入, 呢個有講錯? 定你覺得俾其它人射把握會大過curry
Curry今日最尾有幾球open look唔入係佢柒冇得講, 但起碼輸咗條氣順過俾mulder lee之流定成場比賽嘅輸贏

如果話curry clutch time 靠唔住, 不如講下今季有邊幾場close game係靠role player攞分贏囉
咁只係top 5同top10嘅差距
手感身型唔夠好,但佢食到個時間差過你,食你身位之後嘅finishing係好勁
佢做唔到咩post move但都係公認難守嘅球員

借問聲有幾唔clutch
留意返curry clutch mins 係頭15 最少
b2b都預咗一勝一負 所以打成咁都收貨啦 雖然curry第四節係打得差 但我諗最後俾mulder射應該連框都掂唔到
無事仲係西8
求勇贏不如求熊刺輸好過啦
呢個想望好似仲實際
剩低賽程打一場鵝, 兩場雷, 一場腸一場爵, 最尾打熊
分分鐘真係打熊嗰場先分到邊個第八, 之後直落playin playoff, 夠晒刺激
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞