(有劇透)致不滅的你 呢套漫畫其實係咪就算點樣寫都冇可能會爛?

241 回覆
37 Like 5 Dislike
通宵睇到最新進度現代篇
原本覺得岩進入現代篇開頭係鳩到無倫
睇到最新進度不得不承認用頭百幾話鋪墊既展開真係好屈機
依家呢套野好老實講真係突破左作者自己上一套既聲之形
根本冇可能會寫得爛

古代篇基本上係講好人好事心靈雞湯同借死左既人既力量去戰鬥
個彭用自殺去trigger不死見到靈體個能力真係好撚屈機
現代篇終於都開始入主題講生者同死者既意識形態碰撞

就算作者之後突然神經失常都好難寫得衰呢個故事
因為個下限太高
個主題高班d可以再生與死果d所謂大道理
低班d都仲有打打打打交

水葉真係好撚妖女feel 幾時先不演了
因住比動畫撚屌
想問下瑪琪第二條尾點死
佢淨係話阿邊個同瑪琪一樣揀左個好安祥既死法
咁姐係點
第二條命*
係不死腳邊食藥安樂死
佢都幾慘
希望現代做得到大人啦
現代篇睇左一陣棄左,睇嚟又要追返了
睇現代篇冇咗之前個種感動,可能不死太屈機,又可以隨便復活見過嘅人(肉體被取代除外)
比較有興趣的是創造不死嘅黑係乜人,有冇其他能力相若嘅同伴
btw有冇人覺得黑衣人就係上個世界嘅不死
不死係設計出嚟拯救末世,而黑衣人似乎同不死有相同功能
而且兩個嘅本體都係球
當初第一集 勁撚好睇
結果後面無以為繼
依家可以無限復活人真係敗筆
之前寫咁多生離死別無晒意思
仲係呀婆又唔知去左邊
現代篇開頭真係幾鳩下 好似睇緊BBQ
而家入緊戲肉?
古代篇最尾個 chapter 我覺得麻麻
死完又死死完又死
復活我一直覺得係太過隨便
但現代篇依家開始比我感覺就係
個作者開始有意想係之後寫不死呢種操縱生死其實未必係岩同係咪真係如人地本人真係想咁
姐係不死天真得濟
戲肉全靠水葉
假如再渣正小小睇
就會覺得佢呢個能力係有小小機械降神
不過果下算係咁
我覺得呢班古代人遲早都係會再死鳩曬
如果唔係咁樣可以無限轉生永生真係好撚鳩
個阿婆係咪變左隻馬
經歷咗千年沉睡到現代
不死醒返第一件事係好雀躍咁復活隊友

不死好明顯係好天真
呢點係佢吸引嘅地方,都係帶嚟痛苦嘅位
阿婆投咗胎啩
阿婆死果集
阿婆咪同黑衫佬講自己想死左之後都幫到不死
黑衫佬話可以 但係會失去自己型態定唔知乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞