Steam儲Game唔玩 #17 黃金週特價今晚深夜1點開始

527 回覆
11 Like 5 Dislike
值,呢隻勁好玩
早兩個禮拜買咗真田丸未玩而家又黎隻p4g

其實我係想問仲有咩日系game好玩
有joystick易玩D
買唔買戴森球計劃好
https://store.steampowered.com/app/414160/Nubarron_The_adventure_of_an_unlucky_gnome/
5 月 10 日 上午 1:00 前免費取得即可永久保留。
THANKS
30%抽成爭議再起,遊戲開發者以反托拉斯法提告Steam
https://www.4gamers.com.tw/news/detail/47759/wolfire-games-files-antitrust-lawsuit-against-valve

轉貼下新聞廢事個POST咁靜
人中3-5合集冇啦啦加左價
明明唔洗200 依加237
早知早小小買單
淨係嘈steam 我覺得冇意思
其他平台又做得唔好/做唔起
啱啱出一個epic 開頭幾好有望打擊steam 既
但epic 又爆偷資料 又中資入侵
搞搞下又變到epic 同steam 變左2個種類既平台
互不侵犯
咁steam 又點會受到威脅而減個%
epic 攻擊steam 既方法就係直接獨佔D game 一年先比steam 上
咁有撚用咩一邊有一邊冇
咁遲D 先買咪得 仲有得叫epic 撚 debug
其實epic 收得10% 直接epic賣368 steam 428 咁
久而久之儲大左個game library 一定多新人跳槽架
咁steam 減下價 咪良性競爭
EPIC仲有每星期送GAME搶客
不過已經技窮
今個星期送免費GAME
係本身就係免費
入埋 P5S
割下草
epic拎game好快但開game難到離哂譜

windows個商店 用mod難到仆街個store又垃圾

origin ubi galaxy 共雪呢d唔入流既更加唔洗講

以上果d對手但凡是但一間個ux做到steam八成 都唔至於比steam壟斷
window 直情用唔到mod
連入佢個game folder 都要搞一大堆權限野
垃圾epic唔係諗住改善體驗嚟吸引人點都動搖唔到steam,佢繼續燒錢都係吸引埋班唔會洗錢嘅乞衣去用,會洗錢嗰班咪繼續留守steam
Win10 store其實唔差
一定好過epic先
Achievements有比重分 類似psn金銀銅
又有額外game stat 例如Nier
限制改game file(雖然dump出嚟都改到)同online解成就(唔似steam用SAM任改)
解成就更有意義
始終本身有Xbox生態拍住上

Epic就乜柒都冇
Cloud save又冇
achievements得極少game有同in game先睇到
佢送完我都廢事玩
Dead Rising 3 Apocalypse Edition
好唔好玩 ?見佢4仲平過3
成就雖然係自high 野
但真係一個目標動力黎
switch 上面好多game 都係玩完就算
冇咩動力去全收集要素
整體比起P5點?
差唔多, 不過steam嗰隻 p5亂戰 係續集嚟

首集p5 royal 無出steam版, 要ps4先有
我有玩p5
聽聞p4g都好好 不過怕舊驚gameplay唔習慣p5啲殿堂都有啲煩
主要係解成就個過程
好似解任一樣
點解要解任
因為有目標同好玩之嘛
咁你預p4g作業感會重過p5
多數做哂支線唔好嘥咗隻game就算, 打機都係想輕鬆啲

夾硬為成就/白金焗住死磨爛磨, 好似俾隻game玩返我轉頭咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞