Steam儲Game唔玩 #17 黃金週特價今晚深夜1點開始

527 回覆
11 Like 5 Dislike
Evil Genius 2 好似幾好玩,
等唔等特價先買?
好快悶
已爆機
特價先買最好
唔該晒巴打

巴打有無玩開D咩生產壞人打好人嘅GAME,
覺得幾好玩?
Police sim
巴打發現盲點,
我都無諗個呢隻GAME可以做,
一定好好玩
我而家仲玩緊
之前亂9咁玩,白金完停左一輪,然後打到6周目困難通關
幾日前delete save重新開始

玩過隻狼真係返唔到轉頭,而家玩一般act,玩一陣就delete,開返隻狼黎玩
steam有冇咩驚好玩
想有啲刷寶既元素可以輕鬆休閒玩下
收工刷兩野就訓果啲
想問下各位巴打有冇試過玩or買鎖咗區嘅game,想玩隻養馬game見到隻wp9 但係淨係日本steam先有得玩

另外求呢類育成類game推薦,已經有city skyline,fm2021,oni,rimworld,civ 6,有諗過遲下入planet coaster
Factorio, oxygen not included
唔嫌舊嘅話, 可以買十幾年前隻舊Evil Genius 1, 再裝啲非官方community patch
唔該巴打~
我無睇STEAM D REVIEW,
剩係睇左YOUTUBE D 介紹好似幾搞野
唔會BAN
但係唔建議CDKEY哩種冇授權網買
條KEY有可能刷黑卡返黎, 有可能會回收
損失可能由開發者承擔
仲要派人去查哩D來歷不明KEY
開發者唔爽果陣註銷D KEY, 可能又有人嘈損害開發者名聲

總之
你冇錢咁你去玩盜版算
咪撚去哩D冇授權網買KEY
你玩盜版同哩D 冇授權KEY網冇分別
開發者收唔到錢
但你去哩D 冇授權KEY網就肯定係損害開發者利益
如果唔知邊D網安全
去ISTHEREANYDEAL有列出嘅網(要登入先睇到)
https://isthereanydeal.com/settings/stores/

或者
https://www.reddit.com/r/Steam/wiki/dangersofkeyresellers
SAFE SITE
WARFARM
我都係preorder 既一員
第一集明明做得好好
真係間唔中會翻玩一下
一知第二集消息就已經pre 左

一出就玩 玩左個幾鐘。好同意似手機game 呢一個point
全部等待既位都係冇意義
升級一樣野 等十幾分鐘啦 升另一樣野 等多廿幾分鐘啦
仲要係現實時間
而呢十幾分鐘係冇野做架wo

個新手教學又長又沉
完全表達唔到好似一代既賣點同有趣之處

未夠2個鐘退左錢
當日玩到個心情幾差
依家諗起都嬲嬲地
好耐之前玩過
仲有冇其他
成隻game就係用你現實時間做資源, 由開始玩到爆機都係咁, 玩落其實同你望著個screensaver冇分別
至於個又長又沉新手教學, 我估都係等登令玩家過兩個鐘refund window
第一集開發間公司Elixir 執咗好耐, 第二集係發行商Rebellion做埋developer自己搞
我都唔明, 已經有第一集成隻game做底, 呢十年黎市面又唔係冇同類型game, Rebellion又唔算細廠, 點解可以整咗一pat屎出黎

我仲要諗著玩落去應該會好啲, 過咗兩個鐘refund window, 諗著是但都爆一次機, 橫掂俾咗錢, 佢老味softlock bug玩唔到落去
再繼續試啲野, 發覺有啲野根本未整好, Rebellion係隔成一兩個月先扮野出patch 'fix', 扮晒野"聆聽玩家意見", 實際上係補鑊啲mechanics根本未設計好就賣, 有啲野patch完明顯冇試過balance急著補鑊出, 但求塞著玩家把口
再試落去發覺有啲野要fix直頭去到要剷起重做 直接uninstall 當跌錢算, 唔會再等佢出patch, 隻game唔會靠啲patch同hotfix搞得掂
得閒搵一心格下劍不知幾爽
Steam有隻MMORPG
叫Albion Online
幾好玩
GTA V
85% off 100蚊都唔洗買左二之國2 buddle 版好鬼正,但陣ps4已經想買,不過冇中文放棄左。
想買ace combat 7
有冇巴打知一入去就變返-50% 係咪bug黎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞