[ I/A ] 無職轉生~變成遊戲也拿出真本事~ (3) 課game人士見字請轉課動畫BD

921 回覆
0 Like 6 Dislike

官方網站 : https://mushokutensei-game.jp/
iOS : https://apps.apple.com/jp/app/id1550876239
Android : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.beaglee.mushokutensei

TV 動畫《無職轉生 ~到了異世界就拿出真本事~》描述家裡蹲尼特的主人公「魯迪烏斯」轉生到劍與魔法的異世界,在這裡與各式各樣的人相遇,漸漸突破前世心理創傷的奇幻故事。而改編手機遊戲《無職轉生~變成遊戲也拿出真本事~》除了能讓玩家再次體驗原作劇情,也收錄了由原作者 理不尽な孫の手 監修的原創劇情,像是描寫主人公之父「保羅」過去故事的「保羅外傳」。

睇故mode 入面還原多個小說入面既場面

連聖物都係裝備

1. 首抽 :
打完1-1 信箱拎禮物
有3張10抽劵 1張必中10抽 +教學10抽+無料1抽
個人覺得最少刷到三隻包括五星希露菲,佢係全隻GAME暫時唯一一隻奶
無五星最好都要抽多有幾隻四星突高,打迷宮無佢會好辛苦
每個屬都重要 因為隻game好講克屬 不過最緊要有愛
全game暫時得7隻五星 火同我流冇五星

2.五星裝點出?
打下層迷官,簡單就兩隻五星 一隻四星希露菲 五星艾莉娜
仲有巴打用劍神隊搭五星希露菲。留意裝備被動技同類型只會用一個

3.點見到濕身老師 (轉卡面)?
覺醒

4.點上70
突滿(抽滿)再打緊急任料上
緊急任開boss, 尾刀,傷害第123,傷害量有額外料/錢跌
同埋最重要既腎者之石x3
呢個要用300個冒險者章換1個
total 900個,冒險者章賣重覆角色得來 - 3 星角 x1 , 4 星角 x10

5. 點先有多啲記憶
睇故事 但入關揀一個黎用,唔好花太多錢落去,好缺錢

6. 剋屬圖 (其實遊戲入面暫停都睇到)

7. 其他 GAME 內 INFO
https://mushokutensei-game.jp/help/?from=ingame

FD LIST :
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1nUejwWlrdrEP0fKGHEWfyJ45gApcKSsXhio69ZaNaOY/edit?usp=drivesdk
無/少課人士見字上一頁
quit game是你的唯一選擇
LM
課BD
是日炎上更新整合
1. 新角分開無課/課金pool
無償pool冇up,有償pool 2%+50抽補底
2. 初回報酬: 50石>>30石
3. boss關: 100/300石>>魔力(1or3萬)
4. event換野都係留比重課人士 上個post講左了
最後一個po了

好彩堅持做無課仔
會唔會一個月就營運終了
支持佢快過櫻花革命
想睇超越櫻花革命 等sega有返啲面子
頭先求其篤下計數機
如果淨係要6星老師+白熊
首先全部角色滿突+6隻熊lv58
咁樣先至有1000%加成
呢度已經一大筆錢
跟住仲要拎15萬石嚟回體
呢度又第二筆錢
然後回體又要用一堆時間嚟狂打
唔知仲有幾多人會頂得順
呢個冇得skip又慢到仆街嘅垃圾系統打幾千場

結論就係營運個腦係有啲問題
第一個月1億收入 我諗下個月應該唔夠1千萬跟住執撚埋
用500%加成=回體打2000場=1000萬coin=保守估計都要20萬円
1000萬得老師邊到夠
梗係打埋隻500萬嘅白熊
要慳D 用普通熊
好弱智 減少通關獎勵不如直接宣佈結束營運
平時啲任同關卡已經夠少獎勵
仲要再cut真係CLS
明明個活動可以搞得好好睇睇
係要獅子開大口

我其求鳩up改個活動都好過佢
pool變返之前咁 報酬全部唔改
跟住換嘢所需coin減半
新增換限定角 每換1隻就疊上去
第1隻100萬 第2隻200萬
咁樣無課頂盡咪換到1隻
再整個限時回體減半石(有償石限定)
咁樣就可以吸引啲輕課玩家課多啲
重課又易啲拎到滿突
改唔到啦 個池開左出黎
如果之後出返無償限定up池,實比人告死佢詐騙
活動又係唔知邊條傻仔諗出黎
第一次見活動獎勵係要課金先拎到
咁你不如直接放商店咪算
啲分數完全唔合理 本來以為新關會多幾倍分先咁齊 點知新關多得少少分仲要費多幾體
咁櫻花成本都IP都多好多嘅
45體500%得果5000coin
仲要唔齊野唔一定過到
會唔會到隻game執
大技同迷宮動畫都係冇得skip
盤點垃圾game on9設計

1.主畫面人物跟關卡隊長 冇得固定

2.界限突破續級上 冇得一次五突

3.迷宮獎勵on9點擊

4.肥料角色裝備乜9都用同一個背包

5.睇完片頭先有得skip同auto

6.介面都show唔曬的兌換量數字100,000,00

7.Reword

仲有咩?
大技有得skip啦 係咪? 好耐冇望住玩
屌原來已經有
要去setting自己改咁on9
揀3倍就自動skip啦
呢個set一次就冇所謂
盤點垃圾game on9設計

1.主畫面人物跟關卡隊長 冇得固定

2.界限突破續級上 冇得一次五突

3.迷宮獎勵on9點擊

4.肥料角色裝備乜9都用同一個背包

5.睇完片頭先有得skip同auto

6.介面都show唔曬的兌換量數字100,000,00

7.Reword

8.低清動畫
仲有咩?
垃圾技能展示(起格 重複 動畫片段)
組隊冇得睇其他mode嘅隊伍係最on9嘅設計
強化完一定會lag
課金年齡確認揀錯冇得改 不過應該係好事嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞