[工程屍]2021準見習工程師搵工情報&失業調查(46)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
巴打咩u先?
呢三間點排法
拜師學藝都比連登仔講到冇尊嚴奶鞋底

你去問下入政府做果班人,由interview到開工做野,有冇要奶鞋底先香港工程對人幾咁好,大家係有眼睇嘅

所以你地唔好再散播fake news啦

記住,你地係人/名種狗,而唔係性工作者/畜牲,佢地先會玩調教play
JRP好公司
返工遲到扣人工
OT冇補水
又多大陸job
人工低
都有既
jrp = meinhardt = woy = ptme
排名不分先後
伏野嚟
有冇咁廢
Meinhardt 呢啲有手有腳就請
Mech就返中國啦
1st hon都識幾個返去做
一個deadlist嘅就去做maincon bs
Ust讀aero 嘅有個被炒
佢哋都好等人洗 但更加等錢洗
呢行收得皮㗎啦
原先兩個人做嘅嘢 其中一個人走咗 一個人留喺到捱
捱捱吓老闆覺得原來咁都未死喎
咁就唔請返個人嚟啦
被人炒
嚇死人咩
18k 即係賣鞋 strl?
23k 即係chunwo building?

兩邊都行內最伏嗰幾間
但chunwo睇盤可能可以準時走
但係對gradE幾好嘅 bonus少啲 但係人工最高

賣鞋strl 就慳啲啦 垃圾嚟
聽朋友講 單單project都伏 公司又刻薄
我諗比我會考慮埋邊間方便我第日轉工寫落cv
可能間u廢 最把炮果個都只係入左2A

講就話有手有腳 有得簡果陣就唔會簡中你架啦
唔好睇gpa咁重
大公司就係睇gpa請人 請錯人都可以話佢成績好先請 自己比人屌都屌得輕啲
Intern嘅價值唔係有冇嘢學 只係幫你寫靚少少CV
出嚟伏嘢就知intern學嘅嘢重唔重要
Hku唔係有policy要學生返兩次intern咩? 咁多數人有intern唔出奇囉...
就係你?
Meinhardt一年廿四小時都請人
流失率咁高 今次唔得 咪下次
連wsp都高人工過佢 人哋公司地址又好過佢
呢啲公司寫落CV分分鐘比人嫌棄
話明M記都要問係咪麥當勞
M記算好啩都叫?
同警察一樣全年招聘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞