[工程屍]2021準見習工程師搵工情報&失業調查(46)

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
我就係咁既人,練極都係進步少少,interview英文問答就收晒皮講到1999咁
我想講既係與其浪費時間去係咁練英文,不如做下其它野去增加自己競爭力,英文係要浸出黎,唔係話用讀大學二、三年時間就變到好勁好presentable,同埋去玩比賽玩上莊做intern應該開心過練英文好多囉
你鐘意
jec 做死人
明你講咩
Presentable但係英文講到pat 屎咁有咩用
咪又係唔請

Client最鐘意請啲樣樣都掂嘅人
我唔係fg黎,想講下我既經驗俾大家參考咋,唔同公司睇唔同野,想入兩電一鐵最少英文對答要流暢,要識present識9up,個人要醒目,講緊既係俾個題目你,你即刻用英文9up返10分鐘
有fd話算係咁,OT情況唔太嚴重,不過可能每個Team都有唔同
咁姐出面consultant > SEG in terms of future career development?
btw 有冇人知SHK in house structural GE點樣?
有個friend都做到轉行
我panel都冇去到
SHK 出左offer?
Build king(civil) 好唔好做
想問下有冇人知今年arup總共收咗幾多個structural gradE?
間野發大緊 但😂😂
有冇civil 有新輝既interview
tbh suitable list 都唔係個個有offer,waiting list唔使諗架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞