痴線佬東方昇去觀塘噴泉沖涼

675 回覆
3601 Like 31 Dislike
死八婆就真
班傻閪邊識分
係到懶持平咁撚樣幫支那人

同埋呢舊國由開始話整果下已經屌到仆街
邊撚個去玩撚得閒理咩
唔係東方昇去拍片都無人理啦 ON99
咁都可以關游學修事?
大媽一詞自此在香港傳媒間出現。此後《蘋果日報》更致力普及大媽一詞,同樣用以形容香港的已婚中年女性。其「去師奶化」的行徑,受到一些網民指責。來源香港網絡大典

個定義本身都因人以異,如果我認為個定義係大家都係形容中年女人,只係大陸同香港既分別,咁你有咩睇法?

如果你認為但「大媽」同「師奶」本質上係唔同嘅嘢
前者係講緊支那或者類支那嘅老女人,後者就係香港女主婦,咁已經冇野好講,但上面覆我個位巴打係講到明 「大媽」 = 大陸既稱呼,而師奶就係香港,即係一樣嘢係唔同地方用唔同嘅稱呼啦
搏你老母注意,屌你老母臭閪x2
其實不嬲真係會寫
不過唔會用sign
係寫落規則同法律
我堂堂一個連登仔,留個言需要博你老母注意,屌你老母臭閪,你講乜撚嘢呀
正解 不斷話又屌大嬸沖涼
東方昇就唔屌

因為佢擺明玩野 諷刺緊
同你真心貪小便宜 目的都唔同啦
同埋你大嬸周街沖涼 冇文化俾人笑
東方昇痴線佬 唔怕俾人笑黎做較果

咁都可以比較 🤣
正常緊係唔可以咁沖涼
佢係話
「大媽」= 「大陸女人」
「師奶」= 「香港女人」
呢兩種物體喎
你點睇自己俾人屌又唔應?
大陸淘寶二十萬搞得掂
你不如睇返自己問乜再岀嚟柒啦
下午即刻圍封消毒
弱智大嬸學人做道德撚唔夠人講就爆粗,人地細路阿爸阿媽都未出嚟啦,憑乜野阿吱呀左
阿嬸
壞撚咗好彩沖得切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞