依家去做facial真係好撚大壓力

117 回覆
408 Like 3 Dislike
Lm
未試過去美容院嘅各位 買療程前上網做吓資料搜集 睇吓間嘢嘅聲譽同埋評價 部份美容院好撚蠱惑㗎 改個名就以為冇人記得佢以前嘅黑歷史 改頭換面=改過自新 各位唔好一時貪平而揀間垃圾/ sell到仆街嘅美容院 身邊朋友分享都已經有大把故事聽

例如一入房 美容師又話搵埋顧問入嚟睇睇 然後兩個人開始瘋狂講你全身問題+搵位讚吓你等你飄
哎呀 妹豬你條眉天生好靚 對腳好長 羨慕死人咩 但係你塊面仔好乾好油 好多暗粒 牙罅有菜渣blablabla埋沒咗天生麗質嘅你
然後sell你買package 你俾人讚到失去理智就可能真係雙手奉上你嘅信用卡
如果你拒絕 又話咁不如優惠價試住一次先啦 其實全部都係佢地嘅銷售策略
試過一次唔小心應承咗買個自己根本唔需要嘅療程 一時腦波弱俾晒錢簽晒名 真係一世都後悔莫及
最慘係諗住信你一次買個package試下,之後佢又會狂sell你買其他package 咩微針,rf 淋巴果啲,如果死都唔肯就會開始hea做,淨返十幾次,明明之前book開個美容師收工時間次次都book到,之後就成日話無位叫我book啲下奏時間當我西客,一係就要我換人次次叫話個美容師唔得閒,轉親都係黑口黑面求其做,本身有按肩頸又扮無,針清又求其,次次敷mask都入嚟sell ,根本唔再join plan做完係好難再book 時間,一係就一個鐘都唔夠求其做完就趕你走,好黑暗
我都係 仲有幾條毛我都廢事再上
佢啲咩永久保養算9數啦 永久買佢啲package咪有囉
有時望到幫我做facial啲人塊面火星咁款
心諗真係好撚無說服力
佢同我講佢前幾日做完同一款treatment後 啲暗瘡都好咗好多 然後我同佢額頭勁大粒瘡對望咗
我成日去做99蚊個啲
睇住爛面
葵芳地鐵出面好多人sell
成日係到扮做問卷
99蚊果啲你未開始做已經sell你升級做個貴啲4,5百既
如果你唔肯就會hea做,求其清完倒模就算,一次無仇報
都唔係而家
一直都係
所以好耐無去
但去做facial真係皮膚好好多
而家有payme/轉數快
要學識強硬拒絕
依家有FPS
我五六年前果時無之後無再做過lu
有無黃嘅單次facial推介
會唔會sell㗎?
唔會 佢得一個人 從來唔sell 做完就走
非打手
仲有幾十次
都係咁sell
係要人地講到明:我係唔會俾錢再買
佢地先會放過我
拎耳筒塞住隻耳仔
話你呢排好攰
想係做facial時聽音樂relex一下
只係想做一個treatment 但之後sell試呢啲試個啲
要人買package
諗起一次比人sell 不過唔係facial 係gym
係咁講晒我啲缺點 但我眼前嘅一個臨記個外形仲衰過我啦 係到hea用啲機 之後我好有耐性同個sales玩 最後個sales串返我係咪唔想比錢 我話係即走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞