依家去做facial真係好撚大壓力

117 回覆
408 Like 3 Dislike
一入到房見個姐姐係咁r水吹已經心知不妙
以前買咗個facial package要做30次,嗰陣sell到做完塊面會發光咁
一直做咗十次左右就話有更好嘅package不如補錢轉第二個
推咗幾次又sell另一個,踩到我做緊嗰個package好似屎咁,又踩到我啲皮膚好差咁
心諗即係sell第一個package嗰陣坤鳩我?
我都想快啲做完成個package唔駛再上去俾佢地轟炸
我繼續拒絕話自己做埋淨低啲基本保養facial就夠,佢就開始批評我身型,話咩淋巴塞,面唔夠尖,手腳腫

做兩個treatment大約一個鐘,前前後後sell左我七次
其實我明美容業界放左no pay leave咁耐係想賺返多啲commission
但我都拒絕左咁多次點解仲要sell到去第七第八次其實有無諗過你sell緊嘅人都係一條窮撚
同可唔可以唔好第一次見就扮熟係咁叫我傻豬傻瓜真係好撚不安
下巴就下巴,肚就肚,乜撚野下巴仔同面仔
真係就算明確講咗我唔想買新package佢都係要繼續話我好有需要
真係好撚攰
但又仲有treatment未做完
係下巴仔同肚仔先岩
但面仔都係經常聽到
quit美容院囉
做到得番幾次唔好再去喇
去番單次收費個d啦,貴係貴少少不過唔會sell你。
我都試過,已經同佢講我無錢,佢仲繼續sell話咁依家試一次先啦。
試一次都要你俾錢呀屌
有推介嗎
今日係條街被人sell
話98蚊一次美容療程
但我知上到去一定會俾人sell到傻
跟住嗰個人同你懶熟 又不停讚你
另一個人行埋黎扯貓尾
想你落搭 見我唔肯就出同情牌
話企咗好耐好辛苦
拒絕咗好多次 佢變面即刻搵下一個目標
一開始就唔應該so佢
身邊有幾個朋友中伏
好奇佢地用咩手法呃人所以先聽下佢地點講
照去 做咩蝕比佢
堅定唔再買就得
唉我都book左下星期做
疫情前買嘅package
少驚俾人sell
但個人夠窮就唔會俾人哄到 因為都真係俾唔起
到最後唔買佢地會比氣你受 串你
啲美容撚 你塊面點樣都會話你差
屌我都係嗰間美容院係咪叫做Green house beauty ?
Hard sell到仆街
Stnt_workshop

黃架
話自己失左業
最仆街係我果時讀緊u淨係有翻pt,有次sell我買支六百幾蚊既保濕,淨係點左一點係我手背上叫我試下,之後就叫我買,我見咁貴又勁細支,我咪話唔買,同埋無乜錢,跟住佢就講左一句「下!咁大個人連六百幾蚊都冇?」

我嬲到一個點,完左package 之後我就無再買新package, 佢再打電話黎我都cut左佢線

成日都話我淋巴塞呀,排毒得唔好所以先皮膚又乾又乜咁,好撚煩
我祕訣係做親facial 都唔會帶任何卡去,不論提款卡同信用卡,淨係帶少少現金去,我都驚自己耳仔軟俾人sell到
自從受過氣冇再做過facial
啲人sell你就出盡奶力sell
到你真係買左就唔嗲唔吊咁

好啦 比你sell到買左個package
開始做第一次你又開始sell我第二個 家陣係客人定atm呀
唔落你搭之後就狂轉治療師
然後地獄loop sell>唔落搭>轉

做多幾次燥到仆街唔鬼做
隔一排打黎提我做treatment 彩你都晒氣
但而家啲舖頭應該收FPS/PayMe?變相難拒絕咗
我自己就喺某間舖做剩萬幾蚊quota都廢時再上去sell到仆街
我唔清楚喎咁又我都無做5年喇
真係好辛苦
死lur爛lur 係咪要爆粗屌佢先肯收皮
係!千祈唔好上去!
我有朋友上到去被人sell到傻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞