依家去做facial真係好撚大壓力

117 回覆
408 Like 3 Dislike
係咪旺角地鐵站對出班人?
Green House Beauty

$98蚊上到去做身體推油
啲人逐個出嚟批評我皮膚差
狂sell我做皮膚
又屌埋我個髮型
笑9我冇可能一世人都留陰
痴痴地
無底深潭
之前去過間單次收費做aqua peel
唔知係我膚質問題定乜 好似唔係好明顯效果
但佢堅冇sell 咁係幾好
有陣時正常人, 想搞吓皮膚, 但聽得多呢啲, 都怕怕, 只會越嚟越無客.
同健身一樣...
好撚趕客
果時去做脱毛都係開頭做左幾次都冇sell我
個脱毛療程差唔多做完
佢就開始sell我其他美容package 我一句撻埋去話我已經冇返工冇收入 佢叫我俾信用卡 我話我冇信用卡
試過幫我做緊facial既時候sell
本身已經買左個package 先做左4次
又sell另一個package 又話我唔幫佢
做乜撚
你話你都失業/準備移民
之前去做都比人拉入房係咁sell
我聽到一半發牛逗 等佢講完佢放咗我走
你手指 同啲皮膚都真係差 佢地又冇講錯喎
我又係做underarm脫毛 咁其實都做左兩三年到 之前佢有毛我都有返去再做 條友問我其實你都做左咁耐啦 要試吓其他嘢 仲要唔係太好態度咁 搞到我有一兩條毛都唔夠膽再上去
屌你lxxxxxx 又話永久保養
只要係大型中型連鎖既一定係美容黑店🥲
慶幸搵到間好既小店🤣🤣
我會開住手機錄音 然後好明確咁講唔買 想離開 問佢地係咪要禁錮我係房之類
然後將段錄音send去比朋友 再同番佢地講
「岩岩我將成段對話錄音 你係咪想我民事告你間公司 禁錮再加不良銷售手法同可能有機會既虛假陳述服務?」然後佢say sorry再放走我
依家真係千祈唔好去啲有少少規模果啲,尤其係多合一果啲,試過中環有間美容院,減肥又有得做又sell,有西醫坐場又要睇埋醫生,有中醫又sell 調理身體,有身體檢查抽血DNA果啲又sell,流感疫苗又sell, 仲要自己出一系列護膚品都sell埋⋯果啲一站式就係想賺盡你一分一毫
之前有條女行埋黎 拎住啲香薰珠 話送比我
我好心停低聽佢講
講講下就冇啦啦拎一疊單出黎 問我姓乜
我就話 下你依加諗住收我錢架啦?我都冇say過yes
之後就有個著西裝既男人再sell我
講講下又拎張單出黎問我姓乜
我死都唔肯 拒絕左勁多次
之後我最後問佢 洗唔洗比返份禮物你
之後條仔話 唔洗比返我地 我地冇咁cheap

我知$168係平 但我真心覺得自己冇需要
同埋對於呢間野又唔知頭唔知路
洗唔洗咁撚寸呀
美容狗餓左好耐
咩手段都做得出
一定要企硬,唔好俾佢地sell到!
合理消費,唔啱自己既野就一律唔會俾錢買!!!
見到下巴仔 面仔真係笑咗出聲
我都係想拿拿臨做晒之前買嘅package就唔想再上去 宜家塊面生幾粒瘡 又同我講之前package嘅基本護理唔夠做 冇適合我嘅treatment 呃9你再買多啲
真係見過鬼怕黑 宜家次次上去都時刻提醒自己唔好心軟 醜樣就醜樣啦 生暗瘡就生暗瘡
最麻煩係岩岩買完新package 轉頭又sell新野
淋巴塞要睇醫生 唔係做個D濕鳩facial就會通得返 你估水喉咩
叫你Join咪話 轉工 搬屋 唔順路
再唔係就話無工返 放no pay先黎做facial
不過要用得呢D藉口黎推既都唔好再join
呢D時勢要做facial既做單次比錢最穩陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞