【Exchange歐遊】克羅地亞 意大利篇 (遊記+資訊+你問我答) 4

1001 回覆
34 Like 4 Dislike
Dubrovnik d樓梯行撚死我
仲要拖gip

巴打竟然拖gip 原來話咁快已經dub

因為個袋太細
拖gip行左勁撚多樓梯
仲有39日返香港haha

可能係行梯行得最密既城市
個幾月 而家一次過玩幾十日咁?

好撚多梯 行到想死
Yes 呢次16日3國 好期待返香港

我仲有一星期先考完試
跟住30日遊5國

巴打點玩法

暫時巴黎--》南法--》希臘--》克羅地亞/捷克/挪威(三簡二)
再比利時國慶番左去睇睇再可能短短地落荷蘭咁
Dubrovnik d樓梯行撚死我
仲要拖gip

因為個袋太細
拖gip行左勁撚多樓梯

好撚多梯 行到想死

我仲有一星期先考完試
跟住30日遊5國

完左16日之後 仲有個15日3國咁樣
剩返d日子就同個frd hea下咁

真好 我其實28/6 之後就毒到走
可能中間搵一搵exchange d外國人

我上連登搵搵下搵到個大陸團聽講幾正 九十歐
一日團....我忐忑緊

咁貴 包d咩

佢包向日葵園薰衣草園再包專車接送再十字湖再去埋梵高生前行過既路?好似係
但重點係佢一團4-8個人...唔駛同人迫
http://mp.weixin.qq.com/s/4EefXlNXvObpNsw5cUV_7w

又幾多野玩 不過oneday帶你去曬咁多地方都唔錯
又諗起巴打個一人極光團

我係個毒撚黎 賞花都要單機賞嗚嗚
Btw應該會報呢個團
好架話上黎share

去到exchange好多人都逼住做,可能成團都單丁
好啊 等睇賽後報告

我自己去既話唔會想去呢d地方
我發覺我唔岩自己去 好無聊真係 又唔會周圍聊人吹水個d

我係如果大家都單丁就有50%會主動yo
再唔係人地開左聲打招呼我就會extent再睇感覺講唔講落去
話說見到一次yellow submarine
不過影唔切相
呢個應該係佢d frd ?

巴打係邊
絲打可唔可以share下busapest個行程

因為個袋太細
拖gip行左勁撚多樓梯

好撚多梯 行到想死

我仲有一星期先考完試
跟住30日遊5國

完左16日之後 仲有個15日3國咁樣
剩返d日子就同個frd hea下咁

真好 我其實28/6 之後就毒到走
可能中間搵一搵exchange d外國人

有人陪時間好過好多
你比利時個到得你一個exchange? 你個間u
不過影唔切相

巴打係邊

Dubrovnik
Must come!!!
Dubrovnik真係正到
個kayaking

好天乎?
內陸機票係咪一早好早買 一係就前幾日先買就最平?

我自己既經驗就係越遲買只會越高價,因為平果d機票被人買左就無
例如佢168 228 348既價,可能得4張168,4張228,6張348,賣曬168就變228,賣曬228就348,賣曬就無,有時貪得意睇下聽日張機票而家幾錢,都貴左幾舊水

仲有樣奇怪野,我見過同一間airline 英文網同法文/德文網 個價唔同

好似聽講有d網用唔同文搵會唔會價,可能係某d國家搞promote咁
不過影唔切相

好好天!係呀同一樣野黎

因為個袋太細
拖gip行左勁撚多樓梯

好撚多梯 行到想死

我仲有一星期先考完試
跟住30日遊5國

巴打點玩法

暫時巴黎--》南法--》希臘--》克羅地亞/捷克/挪威(三簡二)

夏天克羅地亞啦
Dubrovnik真係正到
個kayaking

好天乎?

極好
要挑剔既係好多昆蟲
不過影唔切相

好好天!係呀同一樣野黎

見到勁多架

因為個袋太細
拖gip行左勁撚多樓梯

好撚多梯 行到想死

我仲有一星期先考完試
跟住30日遊5國

巴打點玩法

夏天克羅地亞啦

我簡會去克捷
可以玩豪d
仲有我個團kayaking總共應有成20人
有一半係香港人
絲打可唔可以share下busapest個行程

我得2個Full day,D行程pack得好實,好chur,

day1 下午到,去左 Grand Market Hall、行去漁夫堡、戰時山洞醫院博物館,搵晚餐食

day2早上路過睇英雄廣場、之後去動物園(純粹我地d怪異興趣,唔係特別出名動物園)、去埋隔離既Szechenyi Baths [有浸](重點!)、晚上遊船河晚餐睇多惱河兩邊夜景、再之後去埋New York Cafe,已經11點,仲去埋sports bar睇波

想去埋國會大樓等建築面前影相或者參觀要自行加日數。
睇左咁耐見好似好少人會特登去克羅地亞D島仔玩(例如HAVR)
我想講佢D島仔先正, 個海勁靚又舒服, 夏天真係必去
同埋BLUE CAVE好正呀, 真係值得一去
不過影唔切相

好好天!係呀同一樣野黎

見到勁多架

係dub有好多架?
有一半係香港人

咁多人 一次玩幾耐
睇左咁耐見好似好少人會特登去克羅地亞D島仔玩(例如HAVR)

blue cave不要再說了,我後悔唔洗果50歐

其實原本係plan左一日stay hvar
後尾執行程個陣先改左
不過影唔切相

好好天!係呀同一樣野黎

見到勁多架

係dub有好多架?

記得既有一紅一黃
應該見到3架
有一半係香港人

咁多人 一次玩幾耐

3個鐘
230kn一個人
有得浮潛 勁多魚
好高質好掋玩我地覺得
12-Jul Munich town
13-Jul 天鵝堡
14-Jul Hallstatt
15-Jul Hallstatt
16-Jul Salzburg town
17-Jul königssee lake
18-Jul St. Wolfgang & St. Gilgen
19-Jul Bled
20-Jul Bled (Mt triglav)
21-Jul Bled (Mt triglav)
22-Jul Bled (晏就走) -> Ljubllijana
23-Jul Skocjan Cave & Piran (16:41到) <--skip唔skip Piran 直落Rovinj?
24-Jul Piran & Rovinj (四點到)
25-Jul Rovinj(晚上走) -> Pula
26-Jul Pula -> Zadar (船) (1點到) <--fix死左
27-Jul Spilt
28-Jul Hvar
29-Jul Hvar -> Dubrovnik (早船)
30-Jul Dubrovnik
31-Jul Dubrovnik
1-Aug Dubrovnik -> Zagreb <-- 夜晚機 所以多左日dub 諗緊點算
2-Aug Zagreb-> Budapest (晏就一點到)
3-Aug Budapest
4-Aug Budapest
5-Aug Vienna
6-Aug Ck
7-Aug Prague
8-Aug Prague
9-Aug Prague -> Ams (早機)
10-Aug Ams
11-Aug Ams
12-Aug Ams
13-Aug Ams

諗到頭都爆
麻煩c打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞