[台綜] 全明星運動會 討論區(7)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
紅隊再唔贏真係唔追 佢地輸到咁而家我連重睇都冇心情
接棒嘅好似跑得太快, 好多啱啱好接到棒又唔穩
其實藍隊都有失誤 但紅隊更大
依啲真係好唔抵
雖然知佢地唔係運動員 但啲基本野再做穩陣啲啦
紅隊死忠表示只重睇小曹跳遠
接棒前區接係唔係好過後區
比個位自己可以加速好過無位?
定因為跑長咗好多人都係係中後區接就算
利申淨係跑過一次 怕自己跑出區企咗係第一條白線到
衰啲講唔穩陣好似第一季大接力咁差唔多交完先起跑啦
riko個棒可能臨時換人有關 但藍第一同紅最尾有練唔應該犯起跑太快嘅錯
我係覺得佢地接棒跑慢d妥當接好棒先, 同埋好似好早跑咁?上一棒都仲要跑幾秒先到。

利申唔識, 觀眾角度
同埋今集佢係咁喊唔忍心睇
其他人發揮相差太遠, 又太依賴,carry極都唔夠。
其實唔求好勁, 但唔好衰自己失誤先。
紅隊失誤同把握唔到機會多到呢...
伏地魔最後果球睇到我眼火爆 其實佢係咪特登 次次最後一個都係柒
SAD到癲
有排追,唔知到季尾追唔追得平
作為紅隊fans 已經好多集唔想翻睇 灰到
反而想翻睇第一季
第一季好似好睇啲 感覺warm好多
--
一開波選秀完覺得紅隊會勁好多 個個高大好似幾打得
諗住可以補完上季紅隊嘅遺憾
而家就快唔忍心睇落去
就咁睇紅藍2隊都係前一棒差唔多到已經全速跑
交棒個個追上先叫接棒個個伸手接
咁樣係可以跑最快最慳時間
結果論睇新手未必唔適合呢個方法
交棒個個未必夠氣追上去
一超接棒區就加5秒好似仲蝕
利申只係sport day跑過
個陣跑嘅時候會係接區一開始等
前一棒差唔多到就慢跑同伸定隻手
佢一交棒先衝
咁樣好似安全啲
睇完test睇分幾牌面
2季紅隊都係個人實力勁啲咁
運動sense 依樣test好難睇到
依項伏地魔同予天係負分
導致紅隊曹王唔係下下可以大爆發嘅時候 冇其他人穩定個場
test唔勁sense好例子係第一季宇辰
團隊個人都冇可能keep住高峰 sense好嘅人可以做到穩定輸出保住軍心
依樣藍隊男係屌打紅隊男
我好同意
其實紅隊今季好多場都係贏變輸 最後硬係會出啲狀況
今集接力咁樣比人反吸又六連敗真係好傷
見到小曹喊好心痛
多數輸自己, 睇到發憫憎
今集棒球=冇發揮
跳遠=選手實力冇維持一個高標準 得曹同riko超水準發揮
800米接力=輸on9超區
都係
估唔到予天都咁弱
好多紅應該贏都無贏
游水,接力,氣槍,水球,男羽
贏一半起碼都多2個獎盃
依樣野唔可以短時間練到
佢地短時間學咁多野 有啲冷門項目真係鬥sense架咋
2季40個選手
我覺得宇辰同吱吱個sense真係最好
但係睇節目組補嘅新人 我做個推測
紅男無補一個同伏地魔一樣咁後生嘅人(強棒)
反而係補年紀比較大少少 搞到氣氛嘅人
藍女補一個睇落幾勁嘅

之後紅隊應該慢慢追到 有一定成績
唔係節目組應該會補個強棒俾紅隊(好似庭瑚入場個效果咁)

全9估,但我希望係真,紅隊加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞