[台綜] 全明星運動會 討論區(7)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
運動實境節目《全明星運動會》
節目與新北市政府體育處合作,全程比照奧運賽事規則並於國際專業賽事場地舉行,節目運動賽事包括籃球、躲避球、田徑、游泳、跳遠、射箭及拔河等。現場專業裁判醫護全到位,是業界最大規格的實境節目,為期三個月的賽事,每集將邀請20位明星藝人同場較勁。

播出時間:
每週六 三立都會台 20:00
每週日 台視主頻20:00
每週二 YouTube、Vidol 12:00
睇左首播討論嘅記得四重加密
星期二 12:00 YouTube就有得睇啦

觀看方法

FaceBook:
https://www.facebook.com/allstarsportday/
Instagram:
https://www.instagram.com/allstarsportsday/
第七集
https://youtu.be/2Qo9jNZ0xe0
主播群- 徐展元、 蔡尚樺
領隊- 錢薇娟江宏傑
助理教練- Choco喬巴
隊經理- Candy 孟潔Meigo米果

第二季選手

@mjkenzy_16

@chialiangwang

@dream.ho

@justezlike_ac

@seanlins

@van__fan

@tsaoyuning

@rio_peng

@gboyswag_official

@jaydaone111

@masha_pan0502

@yoshiyen94

@jesslee.ig

@serenahouse

@magic_in_me0727

@jumi0118

@riko52112

@crystalyen418

@yilanchao

@esther_xinti

今季數據
第一季介紹極推薦大家睇翻

藍隊~Team Blue

錢薇娟 (領隊) @king.rosa123
孟潔 (經理) @mengj215
胡宇威 (隊長) @george_hu__
夏和熙 (副隊長) @siahoxi
正義 @justice_0611
邱宇辰 @chrischiu1010
比利 @bdup83508
梁凱莉 @kaikiofiicial
Kimi @_kimi_xiyu_
安乙蕎 @an.yi.chiao
王宣 @angelwang0309
張庭瑚 (替補選手) @ting_hu_zhang
柯有倫 (因傷退賽) @alan_kyoyoluan

紅隊~So Red

江宏傑 (領隊) @chiang111222
粿粿 (經理) @meigo.c
姚元浩 (隊長) @howscamplife
阿倉 @leechang06
陳漢典 @originalpoping
李玖哲 @nickyleenickylee
屁辰 @p__chainz
芳芸 @qqmonk
琦琦 @christinelo_
郭芝吟 @kkkk341448
阿樂 @alephant_0427
孫其君 (外援+替補選手) @sunrize0316
楊奇煜 (因傷退賽) @yangchiyu
Instagram:https://www.instagram.com/soooored/
Youtube:蘇芮德在搞什麼?
https://www.youtube.com/channel/UCK6DbFOa_n9dJaqy16MIF3g
全明星運動會 第一季 全集
https://www.youtube.com/playlist?list=PLu48w5JmTaufmXumQf28dpSxRwVO-mD5S
第一季項目列表

#1001記得開Post

私心置頂
Masha第八集表現真係好好 希望佢有
Mvp
心堤平均表現仲好過柔中咁滯

今年啲田徑類黎得太遲
兵兵波又未到
柔中啲專長完全無機會show
仲要黑到
到佢專長跑步先嚟傷腰跑唔到
其實敬倫都係啦

敬倫叫做keep住都有傷
柔中係之前一路健康, 到跑步果週嚟傷
灰到哭
雖然我覺得紅女應仍然會領先好多, 最後紅隊會贏到800米接力
第三棒 房子vs佳薇
上個post講開敬倫 覺得佢好晒料
一個讀運動啲人連保養自己都做唔到
水球入致勝一球兼全場入咁多波
飛盤又全靠佢carry
應該拎硬卦
LM 小杰打羽毛球
有d傷例如拉傷至少休息幾星期
但佢又要keep住操練學其他運動
有時又格硬出場
根本好唔到

你話佢做乜唔抖足幾星期先?!
但咁樣佢有好多優勢項目冇得出, 佢又唔甘心
到時傷好哂都冇機會表演
第二棒 席 vs小8
呢樣就係問題
佢啲傷似訓練整親啦
訓練個強度使唔使咁大
大到一個做開運動嘅人都要抖咁耐
席係追到落後幾個身位都反超
可想而知小8有幾咁慢
席都變身百米女飛人
你睇佢ig po都勁唔甘心
到田徑項目時仲要有第二個地方又傷..........
都唔知話佢本身玻璃定真係黑仔
咁就變王牌Riko
可能真係本身玻璃
第一集未跑就抽筋
所以ptt都話錢姐計漏左前職業球員(曹, 王)嘅體質同埋保持成季健康, 狀態好嘅特點
所以小傑其實揀得岩
被人鬧半季 Masha +采子
宜家錢姐又冇采子 敬倫又傷左
靠Masha +小刀同佑庭 頂住 曹同王
藍隊要加油
采子呢啲不可預計因素啦

同埋體測masha真係好過王既
不過我覺得兩個依家都係萬用戰將
王最初幾集仲未狂屌佢關鍵時刻就失準
而家勁到
自從籃球贏左真係對佢信心好大幫助
本身佢其實連保齡都幾勁, 睇手法最正宗
全面性唔差過masha
但佢頂住成個藍隊女力
其實都係萬用戰將之一
可惜 衰唔老實
佢同小曹 終於發揮到作用
輸卑小刀哥 既兩個strike
小曹第一集已經發揮到啦
係王真係過左幾集先覺醒
籃球技術賽失準俾人酸到仆街
佢係體測又無特別標青
不過比賽上來樣樣既技術都算唔錯幾驚喜
但3打3 籃球賽 卑人讚到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞