[BL]225回召集腐男腐女 人民先於法律,法律必須為人民服務

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
骨科
mycroft 不知幾錫佢細佬
只不過Sherlock真愛係john咁解姐
連登呢邊討論女聲優多
男既真係好少 或者好大路
再深入到18r作品就更少
台灣fb 谷好多人討論 但唔知點解我覺得好流於表面 同埋一樣唔鬧得唔黑得

最後我只係會同我啲同擔傾
同膽係好多年前某cv字幕組識既香港人黎
咁其實我都覺得佢地萌既 由其睇youtube 摺餐巾個到
但係martin freeman 好攻
我成日忍唔住睇埋啲訪問就會唔小心代入埋
good omens 又係咁
新版Sherlock除咗攻受之外選角係冇問題嘅
所以我都好難代入到佢地真係一對
絲打令我諗起我睇fantastic beasts 時我比較想睇Theseus x newt 多過leta或者tina 果part
聲優我都可以講少少, 少少
"把聲唔夾個樣"?
我想講Vtuber就係呢種唔貼臉囉...路人仲要素人嘅聲配ACG樣
不過佢地啲fans可能覺得好夾
同擔邊度搵? plurk?
十幾年前香港都有同人討論區, 而家真係唔知
FB page?
明明毒撚都可以有好多同擔好友, 但我長期單機
最威就係真人CP果期搵倒好多同好, 但係動漫CP我真係冇同好
我難代入一點係佢地真人唔太fd
呢點我會有啲sad 因為我有時會食埋rps 純友誼個隻

fantastic beast 我係純adgg 派的 不過佢地骨科都好好食
當年迷得最癲又有得做字幕只可以靠支那source 始終個邊fan base 大同成熟好多 一個有啲人氣少少既cv 都有後緩會 個到就有好多同擔。
我好彩既係 我當年最推既cv 既同擔係最多source 同埋係香港人
之後耐左直頭變埋現充朋友
動漫cp 同好你係 ig 打tag 應該彈一堆出黎啦
我歐美同好先難揾
又唔想識外國太
Vtuber又唔同嘅,始終唔係專業聲優,又唔需要演技
我想講嘅係果個聲優喺去除主觀因素之後符唔符合大家對果個作品/角色嘅印象
例如神谷把聲太尖配jojo 依種畫風會有種違和感之類嘅...?
就算係fans都覺得怪怪地嘅果種
Dc/ hp/ marvel 或者sherlock 依類都算大路嘅作品唔怕冇人一齊同你推
只係唔知係邊度識人姐
好過我睇緊果d都唔知仲有冇人睇緊嘅台灣輕小說
連台灣果邊都已經零討論度都真係唔知搵邊個同我講
睇同人都要搵翻10年前嘅同人
仲未計自己食嘅唔係最大熱嘅cp
即係要自己貼啲CP野, 然後互相睇下有冇人上勾咁?
咁呢個係導配問題, 佢揀左個大家唔認同嘅出黎
我想睇Mirror同人
如果連作品都冷門咁就真係難搞啲
呢個時候你只可以主動推人入坑
咁你就有同擔啦
不過推人入坑係一門學問黎 而且罪孽深重
二次元ig 就係咁用架啦
或者自己產糧做大神都得
台灣輕小說..... 呢個真係冷左啲 我好多好多年前睇過嘅
不過我就算睇大路作品都識唔到人
感覺上連登講歐美都偏少咁(?)
身邊得兩個frd係腐嘅 仲要好多cp佢地都唔睇
推入坑又唔成功
就咁樣半單機左十幾年

近年又無咩新作可以令到我好ship好ship一對cp.... 我就不停炒冷飯
呢排翻炒緊sw anikin
花無百日紅嘛,十年前好紅嘅作品依家就算未完好多fans 都出哂坑
所以我都習慣咗單機㗎啦
有時好難推人入坑,推唔成好老尷,推得成但ship另一對仲老尷,推得成又ship同一對但之後就end諗起就更加老尷
我都想
M記

姜濤真係成個小總受咁
姜濤點睇唔似壁咚人嘅攻
除咗高
依家唔係興奶狗攻咩
姜b個樣太細個(咁佢本身都係好後生)個樣都qq性格又唔係老積好難攻得起
不過聽聞姜b好多後生女fans會當姜b係佢男朋友果類?
李光洙因健康原因退出RM
https://lih.kg/2505717
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞