Ironclad手工電腦老細係白卡佬

906 回覆
297 Like 7 Dislike
唔知師兄記唔記得Intel P43/45年代災難
出事就係memory controller
而家呢樣野整合咗起CPU
所以CPU "易壞咗" 好多時就係佢出事
btw
我知道近年係流行 itx 配1u flex psu 迷你機箱
其實真係羅黎影相打卡
放起屋企用你實後悔

寧願你買G大外置牛
笑什麼笑,都是淘寶不用分那麼細
小弟入世未深 3年前先自學砌機
又學到嘢
3600賣緊9XX人仔港行要1500港紙
聽講過intel tray u會由香港流入中國
唔知飛馬matthew幫客帶貨上深圳寄有冇順手帶堆tray u賺返筆呢
如果係對硬件迷黎講,玩下淘寶d垃圾執下寶都幾過癮既
1u flex火牛嘈得好緊要
本身設計for工業用/server用 所以冇考慮過嘈音
有啲淘寶店會幫人改貓扇 會冇咁嘈
都唔知ironclad係邊度拎貨 壞咗都好啲 最慘一陣爆炸就慘
咩水冷精工 誤導啲客用水冷幫隻牛散熱
實情係洋垃圾換過個新殼當新買
零售買得到嘅全新1u牛應該得fsp 679人仔
香港既話可以起 rs 買到 seasonic 300w
要大火數既話
amazon 可以買到silvestone 同埋 fsp
當中 fsp flexguru 系列應該就係為咗家用而出
但佢把風扇好似非標準厚度

好多人換 noctua 其實面對好多問題
1)如果你用返佢溫控,你未必敢,因為條curve你控制唔到
2)如果你FIX 死5000rpm,其實都唔係靜
3)noctua 只有 5000rpm,flex psu 都有一定廢熱,原廠成萬轉唔係無原因

都係睇你係咪勇者
撇除中資因素 都幾正嘅
大型網上二手硬件市場
7900x 二千頭 10c20t 平價版10900k
不過x299底板有啲貴
但係淘寶都係不了
真係唔好亂掂
玩返sfx牛穩陣啲

如果手工哥佢真係設計一部高功耗 (300w以上)既外置牛機箱
我支持佢架,因為市面真係好似無呢樣野
者係偷走埋火牛位置,比你用300w以上config
之前無留意,而家第一眼覺得:
入塵之皇嚟喎
外置牛
好快會挑戰架喇
外置水管 流速計 冷排 水泵都做過啦
仲要得6L體積(未計機箱外嘅嘢
手工哥:淘寶買唔到,挑戰唔到
藍藍路都喺度?
yo咗一下
吸塵機
人哋做開外國客
你呢D死港燦死閪客收皮啦
淘寶又典牙
慘得過有人要
吹牙
精神病式網店
有被害妄想
個個都係閪客 個個都挑佢機
你質疑我就係閪客
好想送錢畀佢屌
業餘工藝師整的
佢個story recap真係勁on9
同腦場sell人呃鳩人啲手法無咩分別
淨係用左句出發角度比建議黎限制人地買料
痴撚線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞