到底有幾白痴先會打伏必中

365 回覆
66 Like 318 Dislike
咁你都係講唔出點解佢安全個point
事實係好多藥物同疫苗個測試數一定無而家疫苗咁多
D所謂試左好幾年既藥同疫苗, 連100萬都無
唔通打4hing?
屌,無得打BNT可以揀唔打
但係而家有得打都唔打是咪戇撚尻
測試原來係用數量去計架? 我仲以為係時間
中央集權制加埋習大大係毛魔2.0,強制打針有乜咁出奇。
你估之後唔洗復打?
正一牛皮燈籠。之後要打,打邊隻,點應對可以到時先諗。而家有得打就梗係打咗先。你遲早都會死,咁係咪而家就上吊?
剩係打一條友然後擺佢100年睇下佢死唔死囉 打完條友100年後死左,該疫苗有100%死亡機率
你要反都用下腦先啦
你知唔知自己講緊咩 你話依家有得打梗係打咗先 即係代表之後會無曬伏必中 咁你仲點復打 咁你唔復打仲點做到長期免疫效果 咁你一開始打黎jm9
利申完全唔知你果個係咩比喻兒登仔真係智商有限
豬閪,嘥我時間
你up乜撚野 我指嘅係後遺症嘅時間 你測試100個人 一日出result 咁緊係可以100個都無事啦
懷疑Ching 坐住咗個腦
你講緊自己?
後遺症咪100年後條友死左囉
你無限提D可能性出黎, 乜藥都有害架,食必利痛都有機會食到肝出事
反正你都唔係正經討論,只係想搵圍爐笑9人打疫苗姐
你鐘意啦 成個on9仔咁 連個point 都未分到
大家咁話啦ON9仔

肺炎呢樣嘢冇可能拖十年八年等佢做研究
而且今次研究得咁快係因為有極大量資金投入去研製

既然而家美國英國咁多人打咗
而又唔係多嚴重既副作用
我睇唔到個原因點解唔打

至於有啲人話等第二代疫苗
咁仲on9
第二代疫苗咪又係咁整出嚟
唔會等耐啲就安全啲

不如係啲病毒變種之前 截停佢擴散
事實武漢流感係垃圾wo,我亦都唔係驚病毒而去打疫苗,我只係想生活快d回復正常,呢個係全球既大趨勢,除非你有辦法推翻呢個政府再宣佈取消所有防疫措施同立即開關
多資源 同全球pandemic都會加速枝針既研究速度既
以往既針 唔多資源 每做任何實驗都要慳住慳住
而依家呢枝針 投入嘅資金係前所未有咁大 做任何實驗 買任何機器都得 根本唔洗慳

而且 以往既針要搵實驗對象做stage 3測試都要搵好耐
但而家唔同 pandemic下 成個以色列都做咗實驗對象

呢啲每一樣都令肺炎疫苗生產得咁快

至於你話流產 下半身冇知覺呢件事
枝針根本唔建議孕婦去打
如果你有咗既話 係唔應該去打疫苗
有咗既 平時睇醫生既開藥都要小心 更何況疫苗

下半身冇知覺呢件事係嚴重
但係出現既機率有幾高?
佢最後有冇死到?

打bnt死既人到依家都係一隻手數得曬
好多時新聞就淨係講有幾多人打完針覺得頭暈 作嘔
搞到大家驚曬
但呢啲其實係好正常既副作用

最後 依家有疫苗呢個機會可以完到場肺炎
點解唔珍惜?
講真 打/唔打好個人
睇個po 就好明顯不停有人想有人認同自己

我係普通人 我打疫苗 我係想繼續生勾勾留返係到
依加你叫我簽生死狀
你死你事 喂 咁有風險我點解要打先
一開始個個都話睇唔開就打4兄
等自己個價值化最大博一舖
點知依加同你講 三高 長期病 食煙飲酒 開心得濟都有機會死人 所以冇得賠/引起副作用
我當堂嚇一跳 你啲咩疫苗啊 開心得濟都會死人

咁唔穩陣我都係唔好打啦
寧願平時勤力啲洗手消毒好過
我只係一個唔想搏一鋪既普通人
唔好攞咩道德觀念黎綁架我
我拎bnt 前期臨床paper數據,你又話你睇唔明啦
今次武肺的嚴重程度係,政府無限budget咁去研發疫苗,做測試的白老鼠主動排隊
平時要試一隻新藥,醫生逐個病人說佢地儲人頭,淨係儲人頭都搞大半年,個進度冇得比

你用一堆冇醫療背景記者寫的新聞,去駁一大堆醫生寫的paper
轉頭就話要打第二代
非行內人
虛心地想聽你講多啲
無論係邊種方法研究出黎既針
其實我都覺得對生命冇即時威脅
包括Biontech, AZ, and .. 4兄

我都想問, 藥物既side effect 要睇長遠數據
今次武肺vaccine 又真係冇
在意長遠影響既人/ 怕影響生育or 下一代既女士
有冇說服到佢地既方法?

利申:未打
啲回覆係洗版式

有得打點解唔打
有得打點解唔打
有得打點解唔打

愈係多人瘋狂吹奏愈係令人反感
香港打緊伏必泰同科興
一隻全世界打緊,一隻只得大陸打,得50.4%,歐盟無批過打
如果香港有vaccine passport又要其他國家承認,啫係其他國家要承認科興係一隻打左有效既疫苗
唔可以話打伏必泰既國民唔洗隔,打科興既國民要隔咁

歐盟既digital green certificate只接受通過歐洲藥品管理區批准既疫苗,啫係4兄可以收一收皮先

結論係香港既vaccine passport 唔會搞得成或者搞得成都係返大灣區
你地成日ff打完針可以去旅行既可以早啲訓

同埋港共搞得成對外國既vaccine passport 先叫我打啦
唔想打完又係叫我返大灣區呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞