冷氣有無推介。。。

331 回覆
0 Like 6 Dislike
唔好買窗口變頻 嘈到仆街
笑死 你講舊年單嘢都諗緊係咪冷氣低頻聲個po
再起你底
我個廳都想換冷氣機,諗住換P記兩匹窗口分體機.
諗緊去邊到買好,大電器舖有信用卡分期,小店就好似平D,另外兩邊又要比安裝費
呀開po樓主後尾都投訴到換左分體
四級能源標籤你肯定要用?
2 匹 (淨冷系列 - 附無線遙控器)
17,400 Btu/h
5級能源標籤

有無其他好介紹?
冷氣問題一律建議裝變頻分體

畀個最極端用電量例子你睇,開半年每日12個鐘總共2600小時,差1200蚊電費
黑色避震橡膠 係咪講緊包住壓縮機果個野?
本身係FOR運輸果陣唔好震到壓縮機
但係我屋企3部都無剪到 洗冷氣果陣先剪
咪話啲師傅那西又廢,個壓縮機都要郁下架嘛,唔畀郁就嘈囉
洗冷氣幫你剪咁好人?
本身都係用既R記
但係佢有個問題係 出風位入面控制左右出風果個黑色葉會老化得好快
佢一出風就會推到個葉, 好大聲咁卡卡卡卡
嘈到真係訓唔到
依樣野係通病黎, 唔知P記係咪一樣

另外今年P 同R都轉左R32
有爆過炸 又話D雪種易燃, 2部冷氣一齊放係到唔知會唔會出事

搞到我依家都心大心細
佢囉左出黎我先見到 我自己剪
貴咁多
因為十幾年前想裝分體,但個空外機放唔落個冷氣位到,所以先諗住換窗口分體咋....
要再研究下先
LG 果部變頻窗口機好似都係自己廠造?
420都放唔到?冇冷氣窗台? 冇屋簷可整鋁架?

幾多方法
呢部左右swing都冇,吹正頭就難搞
近排我都買分體 都係睇中窗分
2部 本來諗住買傳統分體 但係研究過
因為我D outdoor只可以放出面
第時有咩事要整又盛 就要搭棚
呢到1個都收你2500-3000個 仲未計維修呢
真係喊出黎
同埋千奇咪信保養會保到你部機
我2年前買落部機 仲係保養入面而家唔凍搵總代理出黎
叫我開著部機上到黎 睇幾眼做個樣都無就話叫
我俾錢去搵人換雪種洗機試下 剩係講試下呢樣
我已經想屌佢老母啦
試完都係唔撚凍 係咪我又要買過部呀!!
所以我就而家死死氣去買過部啦
有石屎頂,石屎台,今晚返屋企度下幾高幾闊先...
因為我對面屋都係裝窗口分體式機,所以先咁諗.
窗口機不了,一開機嘈到乜都聽唔到
你去禁禁機電署個計數機定頻同變頻電費差幾遠
當你少開,三年都可慳2500蚊搭棚費啦
平買貴用唔舒服
貴買平用又舒服
岩呀 所以我睇中窗口分體
第時整起上黎 冇咁多野煩
不過暫時窗分體 得珍寶同日立
有冷暖 定係就咁淨冷就算呢
因為電子野越多零件就越易壞
日立就唔諗了
日立幾時有窗分呀
得珍寶(變頻,1級)同 Panasonic/rasonic (定頻,4,5級)兩隻
屋企裝唔到分體,但又想有冷暖變頻,係咪得pan記選擇
呢隻唔係咩 我係price禁窗分又有冷熱功能 係得呢2隻牌子JA喎
其他個D 420 纖巧個D就要係price打keyword 未搵得晒
price又唔group晒D纖巧同420 落窗分個list入面
點裝唔到,全屋櫃造到上頂?
窗口變頻有pan/lg
pan新款應該未到貨,舊年款應該賣晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞