冷氣有無推介。。。

331 回覆
0 Like 6 Dislike
咁講,韓國嘢仍然係好過支那嘢嘅
琴日裝左部樂聲1.5匹, 幾靜夠凍
不過同個安裝師傅吹水, 佢話樂聲小d 人買, 多數人買開利,格力
因為平
請唔請人呀?
得唔得架
2年前部機 是 窗口 ?
咩野牌子?thx
上個月裝左P記420分體,靜到好唔慣,諗起以前係窗口機轟住訓真係cls

開足一晚10度電都唔洗
利申公屋撚
GS系列好正 , 我都最近換左
室外機勁細
唔知係咪新機...較24度屋企已經勁舒服
我老婆話靜到覺得無開冷氣 , 但間屋又勁舒服
最近買GS系列仲送多500 吉之島卷。

利申: 之前用P記 , 第一次用三菱機
用過三菱電機分體返唔到轉頭
正確分體用法,打開窗5至10分鐘,令空氣流通,室溫下降,跟住set auto/max風開機, 吹一陣先關窗,因要吹走霉氣,恆溫後set 1格風/quiet mode, 如唔夠凍代表匹數不足。
咁樣係最舒服及慳電
雖然我用緊貼牌開利 但我都覺得幾好用
三菱電機嘅ln同重工嘅srk 大家會點揀?
srk有幾百款
你咁問就ln 啦,一眼就得出到係ln, 型好多
想講zsxh-s
ln真係靚好多 同室內機都真細好多
2部都好機,但ln贏外型,有budget裝得過
想問1.5 匹 窗分 MSY-GJ13VA有冇得輸?
有冇更好選擇呢
gj13va 又點會係窗分
你搞清楚尺寸要咩機先
屌sor睇錯左 窗台420 高 想要1.5匹有冇好介紹
420 係gs12vf
同埋呢隻唔係叫窗分,窗分部室外機係同窗口機咁正方啲,真係裝係個窗外面,得珍寶,Panasonic有,你要呢隻叫纖巧型,室外機420mm高, 俗稱420
唔該哂,我窗口高度有420, 闊度就好闊,所以應該揀呢部啦
個表係冇計棚架錢?
我都諗緊裝唔裝分體好,屋入面又要整個木櫃隱藏條喉,孜要棚,安裝成本都幾高...

如果我廳,房只揀一度裝分體,係咪應該裝房?因為分體優點係夠靜。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞