BNO簽證將容許太空人做法

253 回覆
253 Like 15 Dislike
叫兩老離婚 你跟肯去嗰個嚟
嘩 咁去左英國
係唔係唔好識非英國籍嘅女朋友
到時結婚又重新計過5年
咁係咪玩法
走去東歐溝件東歐妹返UK
即係而家可以 阿爸去 阿媽同細路遲啲去
可以單身去 去到媾到女就加佢入bno visa (好似仲易過bc)
可以兩公婆去 去到生個b 就加個b入bno visa

但一直都唔可以
未離婚 阿媽同細路去 阿爸唔去

但係如果分開5年都唔係問題嘅話 可以離婚啦
18歲以上唔使父母一齊去
黑警實攞着數
根本呢個係走難計劃
唔係移民plan
你哋唔走=你覺得香港冇問題/ 唔需要走
出呢個半太空人計劃已經好寬鬆
起碼都24歲人 仲未學識取捨?有得必有失架啦
重要唔好生仔...
咁岩到左四年先生又重新計過五年?
咩玩法
唔關事喎
本身BNO visa holder住夠5年就可以settle
唔會受新結婚而拖延

只係伴侶依靠BNO visa holder而成為dependent partner
自己要額外5年先可以settle
(當然BNO visa holder亦應已經有ILR)
多謝巴打解答 但依家真係好煩...
我阿媽覺得點都過咗去先
留咗五年有機會到時會放寬..
可能照俾我哋兩個入籍
以上係佢嘅諗法 同埋佢都勁堅定...
唉.....大家可唔可以俾啲意見我
我係咪應該搏一搏... 仲要有機會扣咗五年都入唔到籍
咁係咪其實根本就唔會批我哋三個
如果剩係得我阿哥有BNO
而我哋去申請嘅話 已經唔係講緊入籍
你講緊用app apply 果個
因為我本身都係英國讀書 最壞打算係working visa
但前提我係要搵到工 ....
Thank you
pin
簡單而言
你地係連拎到visa嘅機會都微
唔好講話留低5年

你同你阿媽唔怕蝕錢
可以「嘗試」跟你阿哥申請BNO visa
睇吓Home office肯唔肯批你同阿媽張visa application
批到先有機會留5年
5年後仲要睇你阿哥有冇settle
先到你地有資格

U.K. Working visa雖然轉計分
但都叫大chance啲
同埋grad後搵工個留英期好似都長咗?
一係考慮加拿大?
我阿哥係一定唔會留5年的
我哋只係以佢名義同佢一齊申請
睇吓可唔可以批哂全部
但我哋自己照去 佢留係香港
雖然而家聽大家咁講 呢個方法係唔可行
但我想問 如果拒絕咗我地嘅申請
我哋係咪淨係需要比簽證費
最多都係蝕簽證費?

Thank you 巴打🙏🏻🙏🏻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞