BNO簽證將容許太空人做法

253 回覆
253 Like 15 Dislike
睇#11
次次一講太空人 就有幾廿種說法
好彩我一支公申請 次次想嘗試去理解太空人 都覺得梗係唔撚明
SOURCE係四方西
係囉 即我理解冇錯?
睇#23
如 BN(O) 簽證主申請人及配偶以及其 18 歲以下子女其中一方未能達到申請 ILR 要求,需要申請延長居留簽證,直到簽證所有成員達到申請 ILR 要求為止。

成家一齊
正確呀 本來呢個計劃就係走難
而家寬鬆到冇得再鬆
半太空人 如果硬係要其中一個留喺香港搵錢
咁老婆仔女永遠係BNO Visa
冇BC冇福利 不斷交IHS
我就係唔明
如 BN(O) 簽證主申請人及配偶以及其 18 歲以下子女其中一方未能達到申請 ILR 要求,需要申請延長居留簽證,直到簽證所有成員達到申請 ILR 要求為止。

咁如果兩個都有BNO 兩個都係主申請人咁點

不過算喇 唔關我事 純粹想知姐
拎左BC唔洗交IHS?
我一路以為拎左都要交
我覺得依個修改係益佐啲屯門娜娜囉

俾班廢老主申請人有時間後加啲支那閪搭順風車拿BC
我諗英國係要求一定要全部家庭成員達到ILR要求先至可以申請
主申請人係為咗方便內政部配對返個case
跟邊個BNO
就要同佢一齊申請ILR
嚟英國做雞

仆街啦 唔想見到呢啲人
你有比稅
未夠18歲嘅子女如果要申請BNO visa
父母一定要同時申請
就算各自有BNO都係要一齊as a family unit
唔洗
跟個有BNO就得
但財產證明就你問題
咁父親做主申請人 自己申請BNO VISA 但兩三年後出發
母親又做主申請人 帶埋子女申請BNO VISA 即刻出發

咁 母親做主申請人既visa 係咪唔洗等個父親就可以申請ILR?
走到既就好走。留待有用之驅
係啊
毒撚5年
咁又真係算可以太空人wo
前題係要母父都有BNO
咁我都接受 起碼父母都係香港人
係 屯門廢老申請BNO Visa 之後可以賣quota 假結婚(簽腥港結緍證明書)俾啲支那閪一齊去祖國拿BC settled status

變相搭佐個雞棚方便俾啲移民公司開條路做結婚移民生意
佢ILR唔到都幾大鑊
咁個廢老真係完成到5+1 又吹佢唔漲
制度就係咁
我覺得就算個制度唔完美 點都好過瘋狂搬龍門人治既地方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞