BNO簽證將容許太空人做法

253 回覆
253 Like 15 Dislike
寫明咗幾樣嘢

1。只容許一方先去,後方可帶子女,但父母必須拎灑永居,小朋友先得
2。解釋埋18 歲以上子女要等主申請人拎到永居先拎到

祖國真心搵咗班識香港人語言嘅人,逐樣解釋灑啲問題
請問今次邊度有寫18歲以下子女一定要跟主申請人一齊申請及出發?
跟上次寫法?
佢寫明咗個次序

其中一個父/母可以先申請,自己先先去;另一個父/母同小朋友可以遲小小申請,遲啲先去

永寫明子女嘅永居要等父+母都有永居資格先拎到
舉例,而家個case係老豆有bno,老婆同個仔冇
但樓上有巴打講如果老豆先出發
老婆都要有bno先可以同個仔遲d出發?
係我理解錯定咩?
pr早晨
所以我理解同"太空人" 唔同,因為唔可以子女同其中一邊家長先去
其實有冇人搵到個updates 原本條link?
Additionally, if a BN(O) status holder meets a new partner after a grant of
permission on the BN(O) route, their partner would be able to come to the UK,
providing they otherwise meet the requirements for a dependant partner on the route.

但係未緍就要同居2年
咁即係main applicant 個visa granted之後要留夠2年先走得?

有冇成功例子分享吓同居伴侶點證明?就咁地址證明定連證明都唔使?
入黎block 5毛
我睇錯咗,唔好意思~
五毛noted
你估下啲大陸人假結婚嘅浪潮,會唔會由香港伸到去英國
household member可以分開settle呢樣嘢我睇極版條款都係搵唔到 雖然我睇完Ancestry visa感覺英國係俾你18歲以上自己settle
Bc 唔洗
剛試過 睇醫生唔洗比 藥要比
藍屍: 
無錯呀
啲人誤解晒以為太空人
但我想問如果我同我媽都冇BNO
但我阿哥有
佢申請我地過去
佢要唔要一齊留5年我地先有BNO
麻煩識嘅ching 解答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞