BNO簽證將容許太空人做法

253 回覆
253 Like 15 Dislike
無錯
你大可以拎BNO visa 十年,交足十年稅
但拎唔到BC
甘既話只有你哥有BNO visa資格
你同你呀媽無等由你哥申請過去
真係賤種黎
依啲乜9太空人計劃根本就盡顯香港人貪心既劣根性

如果真係走難仲點會做太空人
咁先過英國嘅一方係英國住左十年,但係香港嘅一方依然未過英國,係英國嘅一方仲可唔可以自己用住滿十年呢個途徑申請永居
依加英國續bno有無快番
我都好奇咁嘅case仲可唔可以用英國連續居住十年呢個途徑黎申請永居
英國點會唔知你香港人性格呀
不過無咩所謂嘅 大不了咪收高啲太空人稅
其實人地英國咁做真係預其中一個早少少,let say 早半年去settle,再等另一半同小朋友過嚟容易啲適應炸
如果大家玩到十年都未入籍咁串,分分鐘比英國DQ埋都似
以香港人性格,為左錢,我相信好多人會用呢招黎拖得就拖land 英國嘅日子
真係好可惜佢脫左歐
唔係本野就可以去埋歐洲逗留一排
如果我過18歲 但得阿媽有bno
係咪都要佢過黎住夠5+1 ?
如果我成家得我哥有BNO
但佢係申請我過去
而我同我阿媽都冇BNO
而我阿哥係冇諗住留足5年
佢只係去一排會走
我同我阿媽會留足5年
咁我同我媽有冇passport 呢
麻煩哂Ching
你同你阿媽除非不能自理生活
否則你阿哥好難用BNO visa 幫你地申請埋dependent身份喎
請問點解係除非不能自理生活呢 ching
麻煩哂你
若 BN(O) 申請人在取得 BN(O) 簽證後認識新伴侶,該名伴侶亦可申請前往英國。

手持BNO
成日覺得 18-23 歲無人理
明明自己已經夠能力自己搵錢自己去
但係屋企又無人去
我自己攞屋企人繼承 bno
自己儲5年唔得嘅
其實最好全家去 費事煩
去到住落唔老like 咪返嚟囉!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞