[高達]聯邦軍最低等機體,積根都算係最有型既卒仔機

617 回覆
100 Like 5 Dislike
我都唔記得左係邊個譯做異端,
應該係我記錯/撈到亂晒籠…
台灣同支那都好似叫異端
Jegan / Jeata 其中一隻出我都會買…
隻 Jesta MG 砌左幾年都未砌完。
咁Astray真係解異端呀嘛
迷咩惘 中二病咩
我印象中兩個都有人用…
譯名真係好煩,以後用 Ashtray 算數。
ashtray好正 後面跟到用啲咩稀有金屬仲硬過ps甲又抗光真係暴走咗 係咪對住freedom 正義流星齊射都可以硬食
好似只係生產左3部 算唔算量產機
79年要去到渣古r2個總推力先高佢少少
嚴格嚟講應該係試作機嚟好浪漫
令我想起現實中B52都服役佐超過半個世紀。但第一代B52同而家B52-H性能上完全唔能夠相提並論。

相信積根一樣係咁,0093年代的積根同V綱年代的積根只係個皮一樣,內部同性能應該Update 到接近V鋼時代應有的基本軍用水準。
0090 MSV-R/Moon啲套皮魔改機
搞佐7-8年,到最後咪又係要死死地氣用番密達斯的變形結構先搞得掂量產問題

一到mass production 就好現實。會同你講budget,可靠性同零件通用性。UC世紀都唔可以亂印銀紙架。
同埋GM2其實都分咗兩批
一批係完全新造
另一批係將舊GM換新發電機同埋改全天幕駕駛艙
個性能係去返當初目標嘅量產型高達嘅水平
唔會差得過同年代嘅GM Custom 同GM Q(黑警型)
唔使造多幾部
換個唔係on9嘅駕駛員已經ok
計曬咁多宇宙嘅高達系列 有幾多強化人係正常 全部都係忽得友
馬士文除咗痴漢之外都幾正常
最重要佢好好打
馬反件強化人都算正常
但可惜對正阿寶
哈曼Sama 板sai 馬反果個man child嚟 有馬德鐘對比
智障機設無討論價值
M1 係好廢,村雨勁好多,起碼打得死高達
其實唔睇邊個國家譯
異端真係比較貼合佢個設計
解釋係偷咗聯合高達個設計再改出嚟
類似一個異端嘅發展 唔係一個正常嘅發展型
反而迷惘就唔係好貼合呢方面
m1有三個大波妹
我情懷行先
唔防震

你睇下艦長
純粹覺得有啲譯名可以寬容啲
例如呢個我覺得真係更加傳神
睇各地版權官譯,用番當地官方譯名,唔係直接用番日文名啦。始終要尊重番版權。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞