[高達]聯邦軍最低等機體,積根都算係最有型既卒仔機

617 回覆
100 Like 5 Dislike
渣積根名人應該河島勇行先過不肖子掛
我開post都考慮過標題
要數型既卒機
其實好多既

例如W既MD, 蛇夫座
00 Flag, 其實GN-X都型
ZZ 渣古3
0083 愛爾蘭魔蟹

但我強調積根
一黎聯邦軍d卒機吉姆果副大眼鏡
就係刻意整到好撚蠢既樣
唔加特裝下,線條係純粹幾個長方形
故意整柒佢既地步
唔似得渣古,一出場就係綠色巨人身份
本身已經刻劃佢既係有型既侵略者

但積根雖然都係低等卒
但佢背包設計,機體線條
都係比較有心機既卒機,如果唔係故意綠葉色
唔特裝,轉隻色
都可以有主角機既格調

當然啦,UC都真係以模型角度救活咗好多機體既

最蠢樣果部應該要數到尼姆
佢個頭真係好on9 高達界唐氏
轉隻色已經有主角機格調既例子
以前玩任記個幾隻G GEN都最中意量產積根比シロー或者コウ個班人用
係型嘅 不過硬係覺得太脆弱
一打就散
Jesta?

最型卒機一定係茲達
有邊架死得佢咁轟烈
uc果隻g gen其中一team情侶team就係士郎用jesta cannon,重火器有陸戰高達feel,佢囡囡就用rezel,巴尼silver bullet,自護系譜諗到最勁既卒仔機係佢,Chris因為係test pilot所以比ex-s佢,浦木太柒冇得入隊
呢集角色不足,諗入咩人同配咩機諗到幾頭痛
冇記錯鐵球數據上係勁過zaku
好詳細
一向無留意d兵仔機,聽完原來個世界觀仲大,d機都有關連。

UC正過巨人好多
W 部MD 直頭痴線
Jesta cannon 好型
睇斯羅就知渣ball渣定勁會點
V高達
陸戰型
仲有x入面呢隻都唔錯

Jegan前身Jaddah

卒機...都睇邊個揸...
寳少専用型

成個氣勢出晒黎
比起GM GM2 GM3凸樣已經好型
00既話FLAG同GN-X都好型 GN-X仲要又型又好打
如果出mg或者metal build就正

陸吉
比歌個防護罩擋所有遠攻咁濟,1代冇近戰,但2同3都有劍,好癲
beam 同實彈都防到
往黑seed 嘅PS裝甲同鐵血嗰啲機都係二揀一
呀生 你喱部係GN Flag
村雨點睇?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞