[高達]聯邦軍最低等機體,積根都算係最有型既卒仔機

617 回覆
100 Like 5 Dislike
Gundam W卒機要睇邊個揸
希羅或者阿諾揸既話可以捱好多炮個ps裝甲跟人既
唔記得邊隻色,有隻隊長機,武裝唔同
諗左陣邊度怪怪地
原來係仲有Z plus 同百式 delta plus 係中間所以啲野先會炒埋一碟
Btw最新moon 整埋用ZZ 開發既 theta plus
我自己係咁睇
AE一開始係想開返一部性能同Z差不多
但價錢比較平嘅
Zplus整體來講冇乜降低性能
火力隨時勁過原版
Rez就想保持性能簡化結構
但以上兩者成本都壓唔低
開發時期可以理解
因為對方都有好多高性能機體
呢幾部其實對返z兩個都係兵仔揸
其實量產都會不落下風

之後冇咗對手 聯邦cut軍費
唔想每部機唔同零件
所以ae就用積根嘅零件整咗部機出嚟
Z+密達斯 ->ZII-> ReZel
AE社落重本開發完Z又嫌佢麻煩 走去update 密達斯上Z-II再上ReZel
後尾直頭懶到出靈格斯
出完靈格斯之後
又冇啦啦走去出靈格斯Custom 將Z變形系統copy返入黎
有時真係唔知AE社做緊乜
諗左陣邊度怪怪地
原來係仲有Z plus 同百式 delta plus 係中間所以啲野先會炒埋一碟
Btw最新moon 整埋用ZZ 開發既 theta plus
我自己係咁睇
AE一開始係想開返一部性能同Z差不多
但價錢比較平嘅
Zplus整體來講冇乜降低性能
火力隨時勁過原版
靈格就想保持性能簡化結構
但以上兩者成本都壓唔低
開發時期可以理解
因為對方都有好多高性能機體
呢幾部其實對返z兩個都係兵仔揸
其實量產都會不落下風

之後冇咗對手 聯邦cut軍費
唔想每部機唔同零件
所以ae就用積根嘅零件整咗部機出嚟
係宇宙關氣流咩事

隊長單挑肥沙救少爺仔型到喊
你拎真實世界既物理同高達世界睇齊???
頂同積根幾乎一樣樣
邊部出機設先
基本上應該係Z變形太複雜同埋好難量產 z2先會考慮用密達斯變形機構。
但係當時奧干打完泰坦斯之後冇錢 所以將全部資源開發ZZ. Z2 就此收皮
Z plus (A B C1 C2)係卡拉巴同AE合作 嘗試量產Z 但係都係太貴所以冇成為主力機
Z plus 之後AE屎忽痕開發返原本百式應該有嘅功能即係 delta Gundam 之後在 delta plus應該算係先行量產驗證機。 delta Kai 就係好似同獨角獸 爭取聯邦宇宙軍重建計劃嘅旗艦機。外轉漫畫有描述 呢部亦都有陸戰型。可惜之後TM S都唔係主流 0088之後大部份tms開發到消失

基本上真正Z嘅量產型係 rezel 簡單變形機構 同埋同積根通用零件。
將氣流改做噴射/推進劑會唔會合理 d?

0083 哥奧都係咁樣玩死隻 GP02 之嘛。
對AE嚟講Z計劃幫佢地重新起返個朵
所以一路都死唔斷氣係要將zeta量產先心息
Tr系列始祖,自護同聯邦系機之後都有佢血統
上面個部換個頭就係高達
錯,gm3係完全新製,用左mk ii技術,gm 2先係升級機,同gm冇分別。前哨戰個隻係尼洛,用s gundam零件整 高級量產機黎
你曉唔曉㗎

MSA-007 nero同RGM-86R Nouvel GM III係前哨戰都有出現過

Nouvel GM III個Nouvel係解新,係全新製嘅GM III(其實係Ka重新設計)

RGM-86R RGM-GM III係卡拉巴係ZZ登場個架

兩架係唔同野
就咁比人甩lock 射段頸就完左
啲慘叫shot 都無
雷比爾隊 睇落好勁 打就67咁 不過對家又真係癲嘅
神同強化人嘅分別 不過架jagd doga又真係同nu差幾皮
唔關部機事啦
如果馬沙冇黎救場
裘尼一早俾靈格斯打撚死左啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞