[高達]聯邦軍最低等機體,積根都算係最有型既卒仔機

617 回覆
100 Like 5 Dislike
德卡幾勁 同mk2有得揮
佢仲係喺zeta系譜入面,叫做係靈格斯後繼機
似密主達斯係因為量產zeta嗰陣發現用返zeta個變形機構會貴到仆街同埋骨架頂唔順,所以由zII開始已經係用緊密達斯嗰種變形方式
有 zeta HML夠做
基拉德卡少雞肋 其餘垃圾

一路都以為係心口有I力場擋左果劍
Todesritter設定上就係聯邦頭NZ身 武器又係NZ大雜燴
樣衰好正常
仲假圖啦
富野改名係咁
當時ms細細部 拍埋部f91過去就知有幾heavy
德卡好肥wo
大大部好易中 光盾又冇 移動槍靶
三格武兩即停 切得快好高輸出
不過mk2冇腦啲
人地個個13 14米高機動有光盾 高級啲仲有VSBR 拎架咁嘅嘢出嚟打飛機咩 皮都hi唔到就俾人入咗
所以咪証明聯邦轉投資SNRI係正確決定

因為heavy gun係AE hea鳩聯邦拎架積根小型化改改件就當新貨

SNRI同期嘅係G-cannon即係F71,雖然都係柒柒下,但起碼可以中距離支援/拆炮當heavy gun,抵屌啲

同埋問題根本係和平太耐,成套F91啲聯邦軍根本都冇心打,有料嘅聯邦軍去曬死亡先鋒,連死亡先鋒啲技術全部都係SNRI技術
渣古好j d
太重甲
手速練習tw我揸架德卡打輸白卡
其實Zeon 戇鳩
明明都未打完
就當自己贏 開始準備內鬥
結果就俾人冚家剷左
0110-0120年代聯邦既小型MS無論係AE同SNRI出品全部係未完成品
但係對聯邦黎講已經好夠用
同埋根本冇人諗到布荷呢間19回收公司會整得出死亡先鋒呢堆黑科技MS出黎
有冇格魯古古fansZZ架 里格魯古 好正
其實高達通常都係打仗嗰排先發展
平時好多時候都係用返舊機 update下就算
聯邦要完全換新一代成本太高
其實布荷除咗隱性噴咀之外咪又係SNRI貨同舊概念更新

只係班友真係好打同用啱戰術
真心痴線 睇f91冇還手之力咁濟 不過應該有心咁安排 證明聯邦真係腐敗得好緊要
你去睇return of Johnny
格魯古古我覺得唔係每一部都好睇
紅姑姑
依家美帝仲用緊B52啦,仲唔好講M2HB呢枝神器

成本問題啫,反而係聯邦軍上下啲人可以廢到呢個水平個下先得人驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞