[高達]聯邦軍最低等機體,積根都算係最有型既卒仔機

617 回覆
100 Like 5 Dislike
https://youtu.be/Yncpy-8GRzA

單講面型,一洗吉姆雷姆既蠢鈍樣
仲有裝甲線條都好過其他時代卒機

識得揸有對抗高級機體既能力
https://youtu.be/-6QVNxBe040

Gundam UC真係一次救生呢部卒仔機
特裝又多又型

吉狙II
sdgo最愛c級機
但係 Gundam Online 既積根全部都好廢
開頭睇以為部卒機係邊位名人揸
積根真係差一個 blue destiny 同埋一個積根王
敗家仔都算係名人 戰績 射爆阿寶條女
隊長沒有輸
札多最型機體 -> 突擊自由高達
以前叫吉姆
積根係吉姆既分支, 唔可以叫做以前叫吉姆, 個樣都唔同

BTW我鍾意大魔多D
兩樣野嚟吉姆係再雞啲係一年戰爭產物,積根係馬反及之後聯邦主力卒機,不過你可以講係都吉姆譜系嘅

卒機最型一定係Union FLAG
一定係老虎系列最型 特別係特裝老虎
諾里斯
之後F91隻heavy gun都型
我開post都考慮過標題
要數型既卒機
其實好多既

例如W既MD, 蛇夫座
00 Flag, 其實GN-X都型
ZZ 渣古3
0083 愛爾蘭魔蟹

但我強調積根
一黎聯邦軍d卒機吉姆果副大眼鏡
就係刻意整到好撚蠢既樣
唔加特裝下,線條係純粹幾個長方形
故意整柒佢既地步
唔似得渣古,一出場就係綠色巨人身份
本身已經刻劃佢既係有型既侵略者

但積根雖然都係低等卒
但佢背包設計,機體線條
都係比較有心機既卒機,如果唔係故意綠葉色
唔特裝,轉隻色
都可以有主角機既格調

當然啦,UC都真係以模型角度救活咗好多機體既
隊長
問過太空坦克未
卒機丫
太空坦克本身係V作戰計劃三子丫
定位本來就唔係卒機
問過鐵球未
鐵球又本身定位咗係移動棺材
佢既形象算係特化咗
雷炮同太空坦克唔似高達成本咁高
實際生產數量其實唔少
計出場過嘅雷炮數目隨時多過量雷

當然 同吉姆呢類主力量產機比個數量一定無得比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞