[狗會]電話投注員工吹水區 (12) 成年冇返過工

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
最快Apply途徑:
直接打去中心約時間IN或留名即可

各中心人事部電話
ST: 2966 8988
TW: 2409 2211
TSW: 3980 7700
TY: 2433 7228

網上
http://corporate.hkjc.com/corporate/chinese/how-we-work/BET-PT-telebet.aspx

人工同咩更自己睇

不過無咩特別事我都希望大家唔好做
講呢句為大家好,做得就放下你樽鹽
FAQ :(隨時新增題目)
Q.想做,點IN?請唔請人?
A.直接打電話去centre約時間,上網有排等

Q.IN果時會會問咩?點答?
A.會問幾錢Q,是但答就可以

Q.IN果時要點著?
A.西裝

Q.點解荃灣係地獄?
A.自己做下就知

Q.馬會要陪訓幾多日?
A.絲打就日日都要啦....巴打就

Q.係咪年年都會加人工?
A.係,不過會系canteen度加返價

Q.馬會係咪好多囡返?
A.好多囡囡返..........三,四十年前果批

Q.邊度有神醫?
A.問下Eason

Q.係咪打去hold線就識到絲打?
A.呢D咁神奇既野只會發生系我同佢身上

Q.Urgent要幾時請?
A.當你好Urgent要請Urgent假時

Q.呢度有無神醫?
A.神醫自身難保

以上資訊由真是太淫蕩了巴打提供

Q.點樣稱呼mon你個d呀姐?
A.要叫佢地coach,教練,佢地會教你點樣做隻聽教聽話嘅狗

以上資訊由......巴打提供
員工心聲:

真係Hi 你肯批假未 今日打去佢話唔向左走向右走批假,我話番學請urgent都唔批
所以決定劈炮啦

狗會我Hi Auntie呀!祝你班廢柴高層
成世哩向狗會,日日比人Hi到屎忽開花

仲有西客們,祝你班Hi Hi個個輸到破產同跳樓
比大耳窿丟哂你班渣滓落街,死無全屍

員工心聲 之二

https://www.youtube.com/watch?v=knOTyT1Tfuo

員工心聲 之三
馬季完加人工就加多d啦
唔係班暑假完後又一大班人走左去唔返黎
想做死我地舊人咩

以上心聲由最愛水樹奈奈巴打提供
香港賽馬會電話投注部八宗罪
1. 人工太少,根本吸引不到新同事入職,只吸引到學生做暑期工,暑假過後又會有離職潮,結果員工的工作量過大,無法提供優質服務。
2. 不批緊急事假、甚至紅白事假,因事請假者則要接收警告信
3. 在中心掛大量大賽橫額 (例如歐國盃),一來浪費金錢 (因為員工不能參與投注,亦不能在當值期間觀賞賽事),二來影響照明,影響員工視力。
4. 放飯時間不一, 一上班全部職員立即放飯30分鐘, 飯堂容量有限, 以致職員出現不夠時間吃飯及趕吃飯情況,組長不體恤員工, 食飯, 去廁所, 休息分別提早3-5分鐘就催人埋位, 配合繁忙時段, 壓力越積越大。
5. 設備問題,耳機細聲,員工要按住耳機才聽到,長期會損害影響聽覺
6. 制度不一,例如: 天水圍中心用膳時間只有25分鐘,比沙田中心少5分鐘
7. 只要收到客人投訴,即使是無的放矢,主任都可以雞蛋裡挑骨頭,員工要硬食警告信
8.為左搬去新大樓,而家係到捉人著短褲背心,Auntie份工又唔洗見人點向左走向右走解唔俾著
電話投注工作如何令u grad既城漢學到 Team Spirit 同令份 CV 更加靚仔 ,
以及嘉雯一星期只翻兩日,每月就有3~4千蚊

https://www.youtube.com/watch?v=isaRwWdEaVk

電話投注工作如何令曹女士覺得自己在c9堆中最醒目,同完成置業美夢

https://www.youtube.com/watch?v=Mv4Vl7pfBUc

蘋果動新聞短片:

朋友猝死無停手 馬會職員好難受

https://www.youtube.com/watch?v=fr1HDdwUlvI

兩個月死兩員工 馬會職員好陰功

https://www.youtube.com/watch?v=jjuwrvlvZv8
17年4月狗會 最新Part Time求生指南 Part 1 (狗會 會不定期更新新措施,目的係為左做靚盤數,壓榨下層員工吊頸都要抖氣既丁點時間)

●遲到
跟月份計,每個月最多遲2次。第3次會收wa
(番1800,最遲1815要拍卡 仲要成功果隻)

●請假
分 短促 以及 非短促

★短促(即番工日期3日以內 通知狗會 你將會射波)
跟月份計,每個月最多2次。 第3次會入你落list。如果入list後 黎緊另外一個月都多過2次,收第一封信wa
如果入list後 第2個月沒有多過2次 就會出番list
簡單講即係唔好連續2個月 每個月都射3次波或以上

例子
3月短促3次 ---> 入list
4月短促3次 ---> 收遲到既wa
5月短促3次 ---> 收遲到既ww
6月短促3次 --->收遲到既sw

例子2
3月短促3次 --->入list
4月短促2次 --->出list 無事
5月短促3次 --->再入list
6月短促2次 --->再出list 無事

★非短促 (即番工日期7日以外 通知狗會 你將會射波)
任射,但佢點會比你咁做 狗會都有後着,下邊講

●值勤日子
每個月必須有5成既工作日數

豁免制度 係9至1月 當一季 有一次豁免,2至7月當一季 有一次豁免,不能儲埋用 過左果季就冇
(目的係比班學生考試月份瘋狂射波用)

例子
當月有8日更,你短促 加 非短促 最多射佢4日波,要番4日(4/8 = 50%) ,低過50%就收值勤日子條隊既wa

例子2
當月有7日更,你短促 加 非短促 最多射佢3日波,要番4日 (4/7= 57%) , 超過左就收值勤日子條隊wa

例子3
9月低過50% ---> 豁免
11月低過50% --->值勤日子既wa
1月低過50% ---> 值勤日子既ww
2月低過50% --->豁免
5月低過50% --->值勤日子既sw

以上資訊由徒手潛落深海巴打提供

加番張圖比大家

最新Part Time求生指南 Part 2

大家唔好再咁撚傻豬以為"為確保同事充分休息,xxxxx " 前一句就以為好似係幫你
同中文一樣 有部份正確呢個概念
即係逗號後既意思係同前一句無關係

有好多組長自己都攪錯個concept,跟住下邊全部仆哂街

不會納入計算,即係唔計你online
唔好信咩野分母會減左。。諸如此類
因為你冇得R ,所有野電腦計算後 直接generate,而電腦公式係冇減分母呢回事

●online ratio

你由拍卡入去起計,直到係拍卡離開
呢個總時間係你既 分母
果d乜柒減乜柒減 乜柒都冇

分子 就係你總開左機(包括你賣緊定等緊call入)

假設你center既average係75%,下限5% 即係70%, 低過70%開始收信 , 差1~2%果d可能會當睇唔到 就睇佢想唔想做你

★重點係佢唔會計你單日既online ratio, 佢係拎番你一個period內 (可能係4個race day,可能係8個) 既average ratio

例子一
拍卡入,直至拍卡走 total番左4個鐘
理應有食飯30分鐘 係咪?
咁你就錯撚哂!

正確計算方法240分鐘入邊,你最小要有168分鐘(7成)開左機

剩低既72分鐘 話知你行去食飯,行去飲水,食飯,飲水,行去廁所,屙屎,行去睇公告,睇錢告,瀨屎瀨尿。。諸如此類

例子二
total番左8個鐘
理應有食飯30 加 15分鐘休息
都係果句,話鳩知你死
係480分鐘入邊,你最小online 336分鐘

呢條隊瀨左野 正常應該係 va>wa>ww>sw
可能冇va

●早退
分上限1千分鐘 及 早退ratio

★點樣計既呢,就係你原本要番到幾點 減番你幾點早走
當月你所有早走既時間 累積不能超過1千分鐘

★ 當你番8日,就算總數唔過1千分鐘,不能8日都早退. (早走ratio不能100%)

例子一
呢個月番8日 ,有4日早走, 早走既日子每日走左6個鐘, total 1440分鐘 ,over 1000->收信

例子二
呢個月番8日 ,有8日早走, 早走既日子每日走左2個鐘, total 960分鐘 ,under 1000, 但你早走ratio100%->收信

呢條隊瀨左野 正常應該係 va>wa>ww>sw
都係可能冇va

另外,有一班同事做左好幾年 我覺得佢地好慘,應該係話新果班都好慘

就係佢地每年加既人工 同新入職既同事人工同步
即係有年資等於冇年資,每一年都同最新新同事同一個人工

本身已經唔係高架啦,你出去搵份抄散都高人工過馬會
而高層就為左盤數,愈黎愈壓迫
下邊既員工叫苦連天

呢到要停一停,你地咁辛苦係因為有一班c9 中坑 為左賺多幾舊 搏老命 忍尿都要做到8 9成online ratio 攞獎, 繼而拉高個average
咁我地management就有借口同你講"佢地都得你唔得?" 然後出信大鳩你班仆街 跟住你地就聽聽話話 愈坐愈多

老實,如果呢班人當初不為五斗米折腰,你地駛撚咁辛苦咩

仲有,唔怕話埋你地知 馬會個工會 其實親馬會架,唔好撚咁傻豬以為佢地會為你發聲先得架,如果你有留意個工會背景係咩黨,你就跟本唔會對佢有期望啦,當然佢把口一定係話站係員工角度 作出合理既抗爭
你信既話,你就跟本未夠班出黎個社會做事 因為你連睇穿事實真相既能力都冇

各位未入馬會既巴打,千奇唔好黎做,出邊搵份抄散都好過呢到
話埋比你朋友知,無論dse好,ive好,大學好 咩野都好 千其唔好黎做
呢到係地獄。。地獄呀!!!

人員要大量流失,高層先唔再玩高壓管治
我都就快唔撈啦 我都比上邊捽到爆粗,大家執生

以上資訊由徒手潛落深海巴打提供
祝各位同事早日脫離馬會
某程度上,可能未搵到好工,呢份工還可接受。頂住先。
平日夜班收1點,係咪通常都有上水線?
70%以上,真係想人做死
今季已加辣75% 買定洗腎機
係咪因為依家改左Ready rate要75
少左勁多人去廁所
利申 今日第一日返
BTW想搭單問 請假果啲有冇變到
成日係廁所聽到班人吹水 應該係你去嘅時段冇人啫
請假就一個月限咗兩日 其他應該冇變
一個月只可以請2日假??
請假好似都仲係一個月50%
1個月2日應該只係for工作小組?
可能費事除口罩飲水,少咗飲水咪少咗痾尿囉。
不過為咗唔想蝕俾馬會,計盡時間點都要起起身
哇!! 做咩roster變咗樣㗎?
黃色格仔係拍卡時間。
點解唔俾埋我睇ready rate 咗幾多分鐘俾一樣唔俾一樣。
由一開始
一張枱兩個人→一張枱四個人→一張枱六個人
狗會採取最高預防措施
而家狗會比咁多人返工係咪取消200蚊津貼嘅跡象嚟?
仲有無得報早走?
唔知 但我之前請咗兩日假 之後打黎話一個月內如非病假 最多請兩日
rta有講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞