[26]考緊26?你問我答!(23)

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
補鐘最閪
點閪?
咁神奇,第三堂強制試得2次考試內容,成個場都係人
平地搵磨擦點你唔俾油唔揸/踩住brake個時架車會好輕微咁想向前行
俾少少油個會更加明顯
呢個時候你隻左手定住唔好揸番實/唔好一下放
架車真係行先慢慢放就ok架啦
同埋你記住開車要加一腳應該係因為你架車根本未夠動力
你就收腳上去變左同原地平衡一樣好易跌
所以你先加一腳
停車個時隻腳伸出d前d
咁就有個buffer位俾你架車可能郁左30cm
你隻腳由踩前俾架車帶到去後面個時先收腳就冇問題
多謝巴打
呢度既巴打講解得仲清楚過學院啲呀sir
今日第三堂真係成個場都係人練兩次就收工
即刻去買補鐘堂,諗住三日練一次,練兩星期就考試
係要靠自練,阿SIR唔會講太多,練得多就熟
不過時間可能要注意下,揀D唔多人既時段,唔係同你今日一樣等多過練
我係沙駕學,呀sir話個場暗斜,諗住揀晒平日夜晚walk in
始終好難預咩時間多人少人
平日夜晚好多人架... 有次復活節前星期二去1930無十架都有八架等. 玩兩輪就完
咁大鑊
但平日下晝有考試又冇得練
冇補過鐘 psss路試開心死
星期六日晨操😎

最早好似7:30早啲起身練
又唔好以為剩係喺考場先練到,你都識講自己起步弱,起步同停車可以喺出面範圍練都得。
各位師兄有冇排快期contact???
自己去學院報最快
我都係揀7:30練,6點就起身真係攰過返工,不過值得嘅,人少啲先有機會練多幾轉
3月頭報 11月頭先有得考
知道
多謝巴打建議
補充:你自己報,帶齊資料直接剷上學院就報得,即場俾錢即場BOOK期上堂,如果揀MEG,你又要事先了解佢地啲PLAN,揀好又要搞過數,之後其實佢地都係約你出黎同你一齊去學院報名(我果間係咁,勁膠),咁點解唔一開始自己去報
上堂定考? 唔係上左第一堂先有考期?
Thx
上堂嗰陣阿sir話上2波可以唔俾油
由架車自己溜過個彎

之前玩都冇事
點知今日架車就唔得
上2波之後架車好快就’焗焗焗焗’
過完彎一俾油就死火
果時復活節假隔日0730去練..
好彩有呢幾日晨操. 唔係強制凍過水..
考啊 香駕打過黎直接講考期同book埋上堂日子
學牌出車棍,係咪買 Honda MSX 125 最好?

利申:唔飛,只會玩下最多去下山路、同練考試路線
平日有46代步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞