[26]考緊26?你問我答!(23)

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
考試一定要1波1波咁落架喎
3直接踩兩下落1會剔離合器使用不當

正常狀態係去到離預定要停車嘅地點一大段合理距離已經減速,落2波
繼續揸到接近停車位置就減速落1波出腳停車

同埋最好操到自己唔會用engine brake,減夠速先落波
落雨
唯有晏啲睇下落唔落雨冇得練
好似話路試斜路要騷到畀考官睇你係用engine brake控制車速而唔係長踩brake,係咪咁?

事實上大斜長踩brake都危險,有機會個brake失效
除左停定架車任何情況下都唔會長踩break
係印下印下個break控制車速
15年車 2萬幾公里 3手
$17000 抵唔抵屌
唔扺
之前睇啱一架18年 2500公里 0首 都係$20000
排左幾耐?
有無巴絲試過覺得駕丸啲補鐘太貴而係其他度租車嚟練8字同行街?
係唔係即係果三間安全駕駛中心
Q:甚麼是強制試?
A:先了解電單車考試,便會明白甚麼是強制試了!
強制試課程全程在指定駕駛學院內學習和考試,路試則是在路面上學習和考試。
由於路試在馬路上學習,政府希望學電單車的同學在出路面前,有基本駕駛嘅知識同技術,所以便要求同學必須先有基礎的操控能力。
同學須到政府指定駕駛學院學習和考試,四間指定駕駛學院分別是:(1)沙田駕駛學院(2)元朗駕駛學院 (3)鴨脷洲駕駛學院(4)新觀塘駕駛學院。強制試訓練課程為期3日,每日4小時(共12小時),12小時已經包含理論及實體駕駛練習,完成課程後方可以參加強制試,合格後,運輸署才會發出學習駕駛執照,讓同學可以在馬路上準備路試。
3/31 pass,要7個工作天後先搞到,但中間隔左個長假,所以等到琴日間街校阿sir先幫我搞
想問下強制補堂,落雨係咪可以照walk in
打個電話先無蝕底
邊到有咁平
我上28car睇 全部仲貴
唔會掛

起碼我相信攀山涉水用嘅爬雞同歷奇車唔會
早兩三個月喺carousell見到
不過最後都無買到 俾人截左糊
星期二上第一堂強制 想問新觀駕上哂3堂之後係咪1,2個月後就考 定好似等路試咁耐
上第一堂時就會俾埋考期你,我就隔咗個半月
有冇巴打知星期日最早幾點有得練
同埋平日夜晚係咪1930-2230都有得練
唔該晒巴打
琴日終於望穿秋水搞掂個筆試
11,12月上強制
到時再見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞