[26]考緊26?你問我答!(23)

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
都仲未係次次搵到磨擦點要補多幾堂
不負責既方法就係俾多DD油, 左手就郁一個車位左右先慢慢放,唔理佢磨唔磨
我過幾日就考第二次
未上路試導師堂,但想出車
其實你定住俾油,慢放極力子,到左磨擦點就自然FEEL到有股力向前推,之後繼續定油慢慢放極力子就OK
除左起步未熟,你其他野都做到?左右轉、上落波、停車、衝燈有冇問題
buy
概念錯咗,磨擦點只係最開頭果吓要”搵”,搵咗第一次之後唔會變位。

個概念應該係每次放極力子放到架車開始郁就hold住佢一陣之後先再放。
排緊隊未輪到你個陣就練拉放極力子
見好多人排隊就真係q埋雙手係到等
左右轉都做到,衝燈未試過係試場做
呢兩日睇片都叫清楚個概念
架車郁先上腳,希望黎緊試多幾次會大啲信心
我太心急上腳,未去到磨擦點就隊隻腳上腳踏,要提自己改
啱啱練車大直路幾個燈位都綠燈,咁我時速都去到 4x. 但係到路口我要轉右,所以臨轉彎前收左一收油轉 2 波,用 2 波轉彎。後面架私家車就boot 我,在轉彎時同我同線平排,再爬頭。

26 掛住個學字就咁樣俾人蝦

轉彎唔收油真心無信心轉。咁路暢通,但轉彎收少少油,本身無錯?但考試咁既情況都唔知點算。
拖佢落車打

考試時後面有考官頂住 唔怕
教院阿sir教入彎要落返2波
如果唔係有機會俾個官剔你
學牌俾人boot俾人蝦好正常啦
尋日我都俾隻的士狗夾尻我
係喎。考試真係可以因為有考官頂住,應該唔會有其他車平排再爬頭。

我見人地考試,考官都跟貼到平排。
大家學牌保險邊到出?
有間開我$5000
如果真係有46硬隊你 你咪收慢 安全情況咪停一停
考官會睇到既
咩車,幾歲
cb190r 21
私家車都唔會時速4x入路口啦
擺明見到你學牌恰你
想問下沙田考試路線係咪26同46都係同一條
唔係。但係有好多重疊路段。成日就要跟在46 學牌考驗自己慢車平衡。
Yes
呢兩條片好多時都唔係靠左線行
考試跟佢咁走線有機會肥
行源順圍,一開始係行中線。如果中線已有好多學車,而最右線暢通,應唔應該轉最右線?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞