英國政府宣布撥款4.6億港元開啟BNO公民融入社區計劃

337 回覆
501 Like 4 Dislike
24歲以下無bno
臭港賤民
英國宣佈撥款4,300萬英鎊(折合約4.6億港元)開啟BNO公民融入社區計劃
Vs
香港宣佈撥款80億港元 開啟國安打港人計畫
英國政府比起香港政府對香港人仲好
香港最大黃絲振英點睇
去到最後
實有班藍到黑用bno 去英國攞到盡呢啲著數
係時間玩舉報啦
budget又冇話要加小市民稅,好想知究竟邊個埋單
furlough 燒左唔知幾多億
仲有錢賺既公司交少N咁多稅
big tech公司勁賺大錢又係咁避稅
仲有錢幫香港人

英國窮撚成最大贏家
過得去既香港人唔會窮得去邊
同埋唔會俾你拎benefits
你就想有2,3等你做,數數要排第5
1,高幹子弟
2,香港富豪
4,大陸專才
4,腥港人
5,香港人
香港政府都冇當香港人係人
英國政府唔知負債幾多億,d mp由上年嘈到而家,嘈緊邊個埋單
睇五毛回覆
第8
黨員>支那人>高官權貴>白鬼>新移民>狗>藍絲>真香港人
加5%原意係想d公司唔好hold 咁多cash
用多d錢黎請人/投資/發展,去boost個economy (expense多=少d稅)

同埋5%邊夠cover 咁多debt
仲有amazon果堆公司避稅避得好犀利
會唔會好得太緊要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞