英國政府宣布撥款4.6億港元開啟BNO公民融入社區計劃

337 回覆
501 Like 4 Dislike
好睇你屋企人嘅condition 係點, 不過識諗都會叫後生個啲快啲走, 有未來嘅係佢地, 留係香港大機會磨滅心志
唔撚係呀
係日本零下10度,着住雪褸都凍到鳩縮
大陸 lay > 差佬 > 政府 > 腥港人 > 真香港人..

我好似數到係五等公民
幾年前得 而家唔知自己仲得唔得
咁人地想去澳洲加拿大又有方法去到你理得人呢
怕凍咪住溫哥華囉! 一年四季氣候和暖,山明水秀,景色怡人...
唔係咁怕凍可以住卡加利or多倫多,其實Calgary Toronto氣溫差不多
Calgary 好過Toronto,因為冇咁多雪,而且免費醫療,個埠又乾淨,俾人一種平安舒適嘅感覺
祖國
你老母二手雞tim la
二手仔
諗緊Saskatoon
讀書平+生活物價低d
有,九十年代嘅馬騮坡
(搵唔返原版,下面嘅版本睇起嚟係 SG 航空嘅廣告,但首歌就依然係原版本,唱到好明顯

https://youtu.be/p62KpoiBRlo
佢想走但冇BNO 你都唔幫佢就仆街
佢唔想走 你走有咩問題
其實都冇問過嘅
只係諗唔到佢去英國可以點生活
成世屈係唐人街咩
不如自己走姐
你自己走先 有一定經濟能力就可以接佢哋
Home
條link uk gov係咪收埋左改緊野,冇既
袓國英國,鄉下日本
未來係自,第時佢地兩腳一伸乜柒你都冇,得番個on99 香港
咁咪好
個個走港共封關都似
香港真係好多ed扮勤力賤種.... lol

睇唔到
講啲咩架
交稅比popo VS 交稅幫香港人
吾是吾識揀呀麻
要等多一年就家人時間先出發
真心想自己一條友過去左先
同樣地香港既命運其實都唔係靠香港人移民去改變
你講得啱既一樣野就係你講既果啲人只係口講想改變,但係永遠都為自己既軟弱無能找借口,所以的而且確要光復香港係唔可能靠果啲人,但同時如果有能力有意志改變香港既人都走晒,咁香港仲點改變?

要走要留都係自己選擇,所謂條路自己揀仆街唔好喊,要自由要民主就要識得為自己做既決定負責。我地都應該尊重他人既選擇,而唔係屌人唔敢走佬/屌人走佬。
其實外國啲人去第個城市國家做嘢好平常,香港一樣好多鬼嚟做嘢一留就20年+,依家交通咁發達,仲好似以前咁要坐幾個月船咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞