[高達扭蛋/盒蛋討論區9] MSE / FORTE / FW# / G FRAME / NX / SDFC etc...

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
想問mse 果啲透明激光劍點幫佢上色?
可以上返透明色(粉紅/紅),噴罐都有
嘩屌
呢鑊真係要課金
隻突自包埋龍騎兵特效
屌依隻就做曬特效
隻hi nu 就求其出幾支炮就算數
用舊模呃錢
本身機設唔差
多謝seed destiny編劇
令我可以免疫於全destiny 系列
我成個seed 系列都免疫哂,但我係mse收集狂
rich is fking good
機體同ost其實幾好
強迫症所以隻隻都有買
Freedom抄F91都叫有美感
Z.A.F.T堆老翻渣古老虎大魔
同SF, Destiny同Legend依3隻嘢咁多年都睇唔順眼
SF機設又bug又核突
龍騎兵, 心口砲, 腰砲, 組裝槍, 光盾, 光翼
同Destiny一樣乜都放上身嘅合成獸
靚wor
全靠佢咁玩萬代先咁backpack同換裝出咋
但無可否認seed真係吸到超級多人中招入坑
剩睇mb就知,而家都去到第幾版重出了
有冇話咩牌子/型號?,未買過
個個都重炮大刀推進器又要slim fit
比你一講
的確sf係唔多順眼
自由同天意好型喎
可惜暫時唔知mse出唔出天意
但都會屌住課金
講得冇錯
含淚課金
同意丫
我都覺得自由機設靚
天意有Final Boss嘅霸氣

我覺得一部MS除咗機設外型 劇情都有一定影響
SEED作為一碟炒飯不過不失
前期甚至炒得幾好食 係中後期走下波
SHIT D就
同埋SF、Destiny已經唔少人屌過機設
但係我記得Destiny有一年MG榜好似Top 1定頭幾暢銷

當然都幾鍾意部份前期/地球聯合/奧布/MSV嘅機
量產機M1 村雨 或者玩背包系統嘅Dagger L, Windom
神盾 閃電 暴風 決鬥 新舊三傻 迷紅 迷藍都叫各有特色

迷惘金 天照、白雪姬依類認真覺得畫蛇添足
田宮 ps40 噴罐,你可以打田宮噴罐,睇你想要咩色
右下把劍係邊搵出來

btw,
我又係全seed免疫
不過連玩具都免埋

整番呢個氣勢出黎我課硬 K狗
Seed除咗自由最想要就呢隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞