香港戲院會員優惠全攻略 / 新片資訊交流 #18

1001 回覆
23 Like 8 Dislike

樓主開定新po好啲喎
香港新片資訊交流 / 戲院會員優惠全攻略 #19
https://lih.kg/2569653

不歡迎選擇性失明失智失心瘋人士
樓主pin this方便大家過新post
Pinned this
連登煩膠果然特別多,包括複姓user name
仲有
我大大力屌mcl 黑白魔后掠水收多人$10
條友肯撚定又係盲撚咗
其實視力咁有問題不如真心去驗下眼
係呀
原版電影係黃晸玟、韓惠軫主演
韓版叫咩名?
直譯韓文名都係《當男人戀愛時》
台灣譯名係《不標準情人》
2014年嘅作品
Thanks 🙏
又話完全封鎖咗我,你又會知我講乜嘅

同一樣嘢(戲院播rolling credit就趕人走),其他院線做就有問題
我用同一樣嘢批評MCL就變咗我有問題

出場次呢樣嘢,MCL出得先過百老匯就話MCL抵讚,百老匯要屌
咁唔知百老匯出得先過MCL, 你又會唔會讚下百老匯,然後話MCL要屌?

喺我出文呢刻,太古 圓方 荷里活 The One 旺角 元朗 葵芳 荃灣 嘉湖 已經出咗星期一場次
而MCL星期一只係出咗一場白蛇傳同一場手捲煙
無錯,我次次都一定屌,屌到啲撚樣下次睇戲唔敢出聲
政府修訂電影檢查條例指引,指電影檢查員應顧及防範制止危害國家安全行為或活動的職責,新指引即日起生效。

政府指修訂是因應國安法實施,要為電影檢查員的電影審查及分級工作提供更清晰的指引,指明檢查員應小心留意影片中,對可能構成危害國家安全罪行的行為或活動而所作的描繪、刻劃或表現,及要留意可被視作宣揚、美化、鼓勵或煽動該等行為的內容,如影片相當可能構成危害國家安全的罪行,而整部影片及對觀眾的影響可能會危害國家安全,檢查員則應得出影片不宜上映的結論。

政府發言人指儘管上映影片時享有的發表自由應受尊重,但行使該等權利時亦受法律限制。

https://news.now.com/mobile/editorsChoice/player?newsId=438170
《情系一線》改期,7月1號上映
https://www.facebook.com/27906736804/posts/10157639942986805/
都好
可以幫花期谷多個禮拜口碑
agger
差唔多時間上盞攬炒
億京呢間發展商仲垃圾過華懋
就算起返個戲院,個格局都唔方好得去邊
可能好似candy park咁
btw
呢次重建真係影響好多嘢
viutv 九展 星影匯
so fucking sad
胡應湘條廢老,幾廿歲人仲唔撚化
搞私有化同個仔喺度爭身家
明明個仔有心做返起九展就踢走佢
其實不意外
都一早聽聞合和想放
勁19 囉mcl
想烚鳩啲人唔睇就update
好心啦,會員特務司徒,你失明失聰都唔係第一日!好似你呢啲盲反友真係好撚煩膠,無嘢講就要搵嘢嚟講,無的放矢到極致,最後一句:與其獻醜不如藏拙啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞