[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Saber 29 , 機界戰隊 05

296 回覆
3 Like 4 Dislike
維修工人唔使好勁
舊年Pretty 電王配咗兩句音
大秦寺:如果維修部門檻都咁高點搵食

好在冇人同佢爭食

大叔學歷:高中畢業,唔怪得鈴花可以用生活條件威脅佢
而家戰隊字幕咁難搵
唔夠好打,傳說級人物應該再好打啲
其實佢影form應該好屈先係,但表達唔到
可能無錢整特技,如果唔係整一百個影分身
佢比人係咁屈技能
大家唔變身隻抽我唔信佢輸比神代玲花同賢人
好心比把雷劍佢啦
仆街煙剷霸住兩把劍又唔用仲咩
今集見到煙剷攞啲書出嚟救藍戰士笑咗,袋咁多嘢係身
咁佢仲有個仔要養嘛
大既唔食,細既都要食
因為個演員好紅
W 電王 同龍我都紅 OOO映司就紅唔到
整影分身又比人插抄火影架嘢屌
依加咁樣幾好,個個都有獨特能力,實力分佈得幾好
拖馬越來越勁,主角威能,未夠經驗但有努力過
每個前輩都交過手先認同佢

光暗劍又睇得又打得
大秦寺同大叔都佔部分戰力
撚太郎就快搶返2奶之位
米基多唔想講,練靶作用(傻綠可以返屋企瞓)
兩兄妹d能力都好煩

未計final boss聖主一騎當千力壓眾騎+主角威能
真係好撚期待好好睇,後期戰係拉打vs拉打
而家無實體既好屈
例如變做煙,或者元素龍可以化做地風水火,兩個都斬佢唔到
照理影應該係最虛無,虛無過煙同地風水火先係,
更加應該斬唔到,但唔知點解最光成日比人斬
你唔影分身都起碼做多啲影既特性出嚟(我記得一開頭有做影特技,但比人話特技好假)
算係咁啦 除左比遠古龍餘波打到解除變身
今集新拉保護期大家對劍都55波
最後應該係全部劍士一齊打聖主
可能鈴花兩兄妹都比聖主利用
賢人睇到既未來,無一個畫面有最光
隻幹部都係無一個畫面見到,結果真係瓜咗
當然你可以話未來改咗
覺得個大佬會死 跟住鈴花先洗白
Shadow咪斬唔中打雪怪嗰幾集表演之後都有表現到呢個能力,係佢變X sword man咪本體笠住個影先碌地
諗番起佢好揚咁帶住把劍湊個仔放學
照設定佢變手同腳之後應該個黑色身都係斬唔到,因為都係影嚟,
但佢都係比人斬到

本次最光還能轉換形態,可以搭配影子分身增強攻擊或者防守!
最光 X SwordMan Powerful
變形為影子分身的左手護盾,能夠搭配最光劍進行斬擊!
最光 X SwordMan Wonderful
變形為影子分身的右腳裝甲,能夠在空中向敵人使出必殺踢技!
題外話一問 有冇人知figurerise standard隻龍騎幾多號出
最光真係咁勁咩
我硬係覺得佢個本體,即係把劍,去到後期會斷開而死
17號,不過唔洗咁急買,一開始一定俾人炒起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞