[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Saber 29 , 機界戰隊 05

296 回覆
3 Like 4 Dislike
x sword man唔係肉身,只係尤里想過吓癮做劍士嘅盔甲,本體仍然係劍
佢不嬲跟開蘇菲亞
同埋經費所限拍唔出個組織有好多人,
佢都出口術話仲有啲賢人比人搞掂咗
所謂個組織咁撚邪惡,都係得聖主同神代兩兄妹三個搞事遮
好似聖鬥士12宮都係得教皇同一兩個黃金聖鬥士真係奸
原來唔止我一個覺得似
以最光嘅人氣
真係好應該比佢再拎返光暗劍雙刀流做final form
佢攞番肉身之後,今次係第一次變番影同劍
講真,其實有無違反到設定
真理之劍幹部組織個架構係幾似聖鬥士
聖主會換人,仲換左個有野心嘅奸人

上一集定兩集先提過聖主對上有賢者
今集已經講比聖主收左皮
另一pair係男主同最光
今集拖晒手仔
第一次變返影form係賢人回歸嗰集幫飛羽真擋招,今集係第二次

尤里一直都係劍,冇違反過設定
聽到上條大地笑左
lag左唔知幾多集
曾經懷疑過聖主會唔會跟番雙子座設定,孖生兄弟/雙重性格
因為啲個聖主啲表情太誇張,好似驚死無人知佢係奸咁
係喎屌
漏咗呢pair
仲要十指緊扣
改完黑色無經費改返金?
搵到,而家先知變盾同腳都係影嚟
咁佢攞個肉身番嚟仲咩
純粹想感受痛既感覺

本次最光還能轉換形態,可以搭配影子分身增強攻擊或者防守!
最光 X SwordMan Powerful
變形為影子分身的左手護盾,能夠搭配最光劍進行斬擊!
最光 X SwordMan Wonderful
變形為影子分身的右腳裝甲,能夠在空中向敵人使出必殺踢技!
最光好明顯有嫌惡表情,應該係直/男女都唔鍾意
倫太朗就肯定係雙性戀
其實咁多集冇乜交集
冇啦啦又好close咁
前返幾集時音劍土劍叫主角唔好淨係屈裝,然後就2打1都被神代玲花用煙屈臭,狠狠打面
事實證明劍法再好也打不過強技能
咁身都變唔到喎
最光決定變成光劍時已經失去左劍士時的實力, 比左流蘇去保管
佢決定同真理之劍和梅基多對抗時, 佢認為會需要更強的力量, 所以佢先至決定做返劍士, 拎返之前劍士實力
咁樣合理,至少俾人捉咗17集
好似11定12集已經被人捉走
依家佢又可以繼續坐喺嗰個北方基地個窿入邊玩滑板,佢平時得閒冇嘢做都會攞個基地去整啲咩猜謎遊戲俾啲劍士玩
條女比人捉咗嗰段時間啲鏡頭少到啲人都冇點提比人剝奪咗存在
即係以前無肉身,無劍士時的實力,但長生不老
而家會老會傷會死,但好似以前劍士時咁好打,係未咁
同埋佢而家係未同光劍分開咗,以前無人搶到把光劍,
因為合而為一咗
但而家就搶到,就好似你可以搶走烈火劍一樣
durandal出招成日抆抆插插都幾煩
佢似係跳過時間,呢段時間大家都可以活動,只係最後先一次過會結算
好似飛羽真行緊,效果結束後佢就會向前移動左
防唔到係因為佢行過黎呢個過程跳左所以你俾唔到反應
所以你見佢準備發動而你又估到佢背刺,咁你諗住向後斬就斬到佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞