[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Saber 29 , 機界戰隊 05

296 回覆
3 Like 4 Dislike
岩岩係YouTube 睇左個所謂變身音效卡條片
啲卡係幾靚
值得收藏
不過啲音效.....好撚搵笨柒
連待機聲都冇
一黎就直接變身聲
我都係聽番YouTube 個啲高音質音效算
水島其實本身都上左位啦 佢都有啲可惜 我覺得佢真係好型
所以其實真係關人事倉田佢冇突破到個角色,唔可以賴因為角色被人定型
講番小田切,kuuga係佢出道作,作為一個出色既演員藝人唔應該忘記自己既出身,又唔見其他拍特攝後出名既會唔比人知佢拍過特攝,只可以話小田切佢想行性格演員路線,其他影響到佢形像既劇都唔會擺出黎
佢唔係討厭kuuga,而係拍特攝唔符合佢想建立既形像
我覺得原本呢篇野係冇咩特別問題
我諗本身東映諗住隻眼開隻眼閉就算
cap水
問題係當你發生左佢cap水同block fans呢D野之後 再搞多單咁既野出嚟
個連鎖效應就搞到一發不可收拾
而家真係有D black fans都唔撚信你
其實唔可以拎新世代紅個班黎同昭和比,個藝能市場發展完全係兩回事, 撇除小田切係靠自己上位,其實平成初期都無邊個紅得起
對出道作既態度其實真係好睇演員心態,好多特攝演員係拍日劇時都有為佢而設既彩蛋
拍特攝出身的確好易被定形,荷里活都一樣,所以佢地想成功一係casting多啲爭取拍劇機會去洗走特攝味,一係食著條特攝水路用角色人氣搵食,好似藤岡弘重好proud of 1號,井上正大不停回歸都好樂意再做dcd,重話自己可能同藤岡弘一樣同角色合二為一
今次倉田最大問題係決定用角色人氣搵食之後,居然反轉豬肚就係屎,佢宜家出黎澄清咪又係生意一落千丈先出黎道歉
昭和年代的,而仲係藝能界搵到食嘅,應該係得藤岡弘同村上弘明?藤岡弘除咗拉打之外,仲有探險節目同三四郎兩個代表作,村上弘明做戲好似仲攞過奬。

個人感覺啦,雖然話兩個年代藝能界環境氣氛唔同,都好講際遇,但實際都係睇演員自己。
不破比人打到嘔撚哂血重傷都唔知有冇抖一晚已經衝出來打過
01+Saber竟然唔只MCL
Cinema City都會上
《幪面超人ZERO-ONE × 幪面超人聖刃 劇場版》即將在下週四(4月15日)上映,上映戲院列表如下:

🎬MCL院線:MCL德福、FESTIVAL GRAND CINEMA、康怡戲院、STAR CINEMA、MOVIE TOWN - 新城市廣場、MCL粉嶺戲院 - 逸峯廣場、MCL長沙灣戲院、K11 Art House
🎬Cinema City:Cinema City朗豪坊、Candy Park by Cinema City(愉景新城)、Cinema City柴灣、Cinema City Victoria、The Metroplex 星影匯
🎬嘉禾院線:the sky(奧海城)、StagE(屯門市廣場)、嘉禾黃埔
🎬英皇院線:英皇戲院 - 屯門新都商場、英皇戲院 - 荃新天地
🎬澳門:Galaxy Cinema

關於場次的詳細資料及售票情況,請留意上映戲院網頁往後的公佈。

‼️ 凡於戲院票房預售或即場購買《幪面超人ZERO-ONE × 幪面超人聖刃 劇場版》戲票一張,可獲贈「幪面超人大戰GANBARIZING咭」一張!數量有限,先到先得,送完即止,實際派發情況以現場消息為準。
*優惠不適用於使用戲院贈券、優惠券、電話及網上購票,亦不適用於特別場場次
*如有任何爭議,新映影片保留最終決定權
優惠詳情 ➡ http://bit.ly/KR01xSaber_Novelty

《幪面超人ZERO-ONE × 幪面超人聖刃 劇場版》
日語原聲 中文字幕
4月15日 拯救世界

#Neofilms #新映影片 #幪面超人ZEROONE #REALxTIME #幪面超人聖刃 #SABER #不死鳥的劍士與破滅之書
佢都叫做過手術
做完手術更加要抖
嘔血=內傷
最衰全部都藍
但係對佢最深刻印象都係Kuuga
[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Saber 30 , 機界戰隊 06
https://lih.kg/2483479
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞