[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Saber 29 , 機界戰隊 05

296 回覆
3 Like 4 Dislike
而家露咗底 再講乜都難俾人好印象
反正將來冇乜機會再出場
我期待新嗰套黑日好過留意件廢老
唔同情況

你同人講小田切讓做過拉打都未必個個知 佢撈得起
掉返你同人講倉田係拉打black 除左fans之外無人知佢乜水
覺得佢應該唔鍾意拉打
佢嗰代人做拉打真係會比人定型,咁就一世
之後屈屈不得志咗咁耐
到fans大個仔有埋互聯網
先食得番條水
係佢眼中可能只係攞番佢應得既嘢,係拉打欠撚咗佢
不過食相係難睇啲

倉田直到現在還是覺得別人看到他就只想到BLACK,很想跟大家說「其實
我也有主演過NHK的晨間連續劇啊!」但當初在「請問芳名」的拍片現場
大家老是跟他講有關BLACK的事,參加打片簽名會被一堆人要求不要簽後
宮春樹請簽南光太郎,甚至連記者會的時候都被問拍BLACK的時候怎樣怎
樣,還得靠NHK幫他擋掉.

不過儘管演完整整一年的晨間連續劇,大家對他的印象還是一個南光太
郎,甚至演出時代劇的時候還被同組演出的人要求表演變身POSE,內心真
是非常不爽!而這一不爽就不爽了廿年,這段期間如果有專訪,他都會事
先警告對方不准提騎士的事情.
真係唔知當初佢演black係好事定壞事
但洗拉打味都要靠演員自己努力
你又唔見佐藤健,菅田將輝等等俾人話

最慘倉田又拎拉打品牌揾外快
俾人誤會都佢自己一手做成

我唔知東映點樣維護自己品牌版權
我覺得雙方各有好處大家互惠互利
唔會點出聲,一係有人搞串party
一係新人事新作風,東映班高層都
唔係昭和時代了,唔會再同你講人情味
幾好J喎小社長
我無話佢啱,我只係話佢未必鍾意拉打既原因係咩
只係講番昭和個背境同而家唔同
佢嗰代人邊有而家咁好境
我自己就覺得一世人有樣嘢俾人記得都係一件好事
起碼black唔係咩衰嘢

雖然話做得演員都想演唔同嘅角色
但係有人記得你/個角色先係最緊要
全開首op尋日發售而家amazon jp 排第一
小粉紅係咪又要發癲
岩岩睇埋saber最新一集
有最光係到完全feel唔到個緊張感
明明今集男主受重傷
咁下集就好順理成章變二拉回
點知下集男主仲可以跳跳扎
真係唔應該幫最光加個補血技能
完全唔覺得倉田單野同重製Black 有關係
重製都唔方會搵佢主演, 畀盡未客串一場戲

倉田其實都幾慘, 做完拉打定晒型
雖然近年都有好多主演完拉打係無畀人定型
但係講到倉田自己無努力過
淨係咬老綜咁未免太上綱上線
希望佢生生性性唔好再行差踏錯

見倉田話唔鐘意拉打
都有人拎小田切出嚟比較
實情小田切無特別講過唔鐘意拉打
Kuuga出Blue Ray 嗰時
佢都有出嚟拍過d 特典
https://youtu.be/D8uhaEsbzas

呢段訪問其實都有澄清過
Profile 無打有做拉打, 唔係咩黑歷史
純粹係做過好多套作品, 唔會套套打晒出嚟
https://youtu.be/i_W7TzQZ4EY

你試吓日日都追住小田切成年講kuuga,日日叫佢做變身post,睇吓佢點
如果唔加補血就唔會有斬落去既劇情
不過以前啲拉打比人打到重傷,都好似好快無事
得少數會做手術同坐輪椅
同埋個緊張感係嚟自敵人會追埋去基地令佢地滅團
不過蘇菲亞番咗嚟
戰兔打到仆街入廠 追到入基地
其實有幾何真係會打死男主角吖
個下斬擊都唔見得係致命傷
最光補血真係搞到最尾個幕好無謂
好似睇緊龍珠咁唔好話死
冚球剷都冇所謂
只要有龍珠既話
佢話追向機地我係有小小緊張
基地得番尾上同倫太郎,最光醫緊人,
佢地三條友似乎都破唔到兩兄妹啲技能
不過緊張咗幾秒蘇菲亞就出番嚟

碌棍兩邊都凹凹凸凸擺落嗰個位
昭和時代唔同平成,做特攝基本上唔似今日拉打咁等同新人彈起機會。始終有時人諗法,劇本仲有互聯網呢d因素。同做拉打等於有潛力做一線紅星係佐虅健之後先係咁。唔計小田切讓,半田健人,賀澤利樹個班都係半紅不黑
要潤算唔算紅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞