韓劇 哲仁王后(15) 暨申惠善X金正賢討論區 祝0405金正賢生日快樂

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
金正賢合約糾紛
演員金正賢捲入了與專屬合同相關的紛爭。
8日,根據韓國經濟網的採訪結果,on entertainment娛樂公司向韓國演藝經紀協會提出了調解紛爭的申請。
稱“文化倉庫”在專屬合同糾紛還沒有結束的時候與金正賢接觸,因此被提出違反了“temperine”的疑惑,在確認這一事實後,提出了調解糾紛的申請。
爭論焦點是金正賢和on entertainment娛樂公司的專屬合同期限的分歧。雖然金正賢主張專屬合同已經到期,但據悉,on EN娛樂方面的立場是,如果包含因個人原因無法進行活動的時間,他的約滿時間還有11個月。

金正賢在2018年8月出演MBC《時間》時中途退出。一位相關人士表示:“雖然當時對外公開說是‘因為健康上的原因’,但是實際上是因為金正賢與異性有關的私生活問題,而導致從製作發表會開始就表現出的態度爭論問題”,“最終還發生了從電視劇中下車的情況”。
之後,金正賢通過2019年12月播出的tvN《愛的迫降》完美回歸。1年4個月後重返賽場。之後金正賢出演了tvN的《哲仁王后》,成功地展開了活動。
ON entertainment娛樂公司是發掘了金正賢,並為其演藝事業提供支持的地方。但據悉,在就合同期限問題未能達成協議的情況下,金正賢與其他公司舉行了會談,最終敲響了“韓國演藝經紀協會”之門。
金正賢被提及的新公司是當天傳出戀愛傳聞的徐智慧所在的“文化倉庫”。文化倉庫是全智賢和樸智恩作家所屬的經紀公司。
“文化倉庫”方面對於金正賢和徐智慧的戀愛傳聞劃清界限說:“是很親密的姐姐和弟弟的關系”,“不是在交往”。
同時他還表示:“在徐智慧的斡旋下,與金正賢舉行了關於專屬合同的見面會是對的”,“雖然進行了肯定性的討論,但是沒有確定的內容”。

hello on entertainment 同朋友傾轉公司都唔得咩???又唔係上人地公司傾
洪燕快啲走啦原來仆街公司嚟嘅
佢呢啲新人應該有排都未完約
真係好黑心啊
影到同徐丹一齊
好似又有網民帶起惠善話佢俾徐智慧比下去咗
之前仲諗住話佢公司咁好人畀佢可以放病假
天下公司一樣黑,怪唔得咁多藝人自組公司
咪係囉 仲以為艱難時期都陪住佢
唉~~有追POST就知成件事係正賢公司搞出黎架
又係度話惠善, 見証左人紅是非多~~~係咪應該寧願佢地無咁紅
真係公司黑係常態商業野,不過無咁上下都好難自組公司,無曬資源
不過睇番之前啲生日po 好似不嬲咁hea
又帶乜都關事
金正賢與異性有關的私生活問題
臨走都要搞啲大單野俾個演員~~如果真係違約ge唔駛整色整水抹黑人啦,好明顯告唔入就用新聞整衰你
我都係
都係睇定啲先
仲要又拎返時間黎講~~呢間公司真係衰到無人有
間公司係咪真係想唱衰佢
相關人士真係有嗰陣已經畀人爆出黎啦
原來係O&E放料
即係知道左搖錢樹唔續約-->屈佢唔遵守合約精神同其他公司傾-->仲要屈埋有情緒病果時係因為感情問題........嘩絕啊
如果走唔到真係要留多成年喺間垃圾公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞