【連登 商業電台 光明頂 討論區(三十八)】

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
一講政治即縮
咁講呀
幾好睇!
大陸都係睇番自己拍嗰啲
點會稀罕你香港啲合拍片
係囉,邊個搞出黎架
「碰」呢一瓣
係呀 果陣有架
去到80年代尾左右啦
後尾縮皮叫劉天賜開刀請走班老戲骨
係,拍左好耐放左係雪櫃

而家拍緊續集,一定垃圾
固有思想冇得攪。咪睇吓點,日、韓、台已經係好好例子,睇吓捱落去邊個唔得先?我又唔信香港電影會輸俾支那。大家唔使因為條友一句說話唔開心
激戰咪幾okay
咁多靚仔,點解要睇佢
Bye bye
激戰入面彭于晏個角色令我諗起林作
有創意加上香港人工作效率點會無得搞
只係班老屎忽貪大陸人傻錢多賺快錢

下星期一晚11:00
唔知我有冇聽錯,佢講到明叫人唔好拍自己想拍的電影
真正出賣自己靈魂
班老屎忽就係覺得大陸求其上套戲都收幾億
抵佢地依家兩頭唔到岸
太可惜。最值租嘅居然咁對待,唔怪之得近年咁多甘草唔幫大台拍。

我記得HKTV 之前有套劇,全部主力係甘草做主角,超好睇,好得意
或者意恩係,揾食行先,理想暫時放低
今時今日仲拍緊西遊記
陳小春、大佬B仲用緊古惑仔既朵搵食
咁既市場就算易搵錢都唔值得吹奏
其實五六皮一個月係果陣黎講都唔算係好多
可能大台覺得贏亞視幾條街 又晒慣性收視 咪縮下皮囉
吳耀漢唔算係一線 都有呢個數
吳耀漢批無線刻薄員工 自爆一年在亞視搵400萬
https://www.am730.com.hk/news/%E5%A8%9B%E6%A8%82/%E5%90%B3%E8%80%80%E6%BC%A2%E6%89%B9%E7%84%A1%E7%B6%AB%E5%88%BB%E8%96%84%E5%93%A1%E5%B7%A5-%E8%87%AA%E7%88%86%E4%B8%80%E5%B9%B4%E5%9C%A8%E4%BA%9E%E8%A6%96%E6%90%B5400%E8%90%AC-261610
我可以理解點解楚源叔心情,如果冇記錯當時大台係由方小姐揸旗?我理解近幾年情況更惡劣。

吳耀漢係由大銀幕跳返去公仔箱做,理應更加貴,中外都係咁情況。如果唔係點解咁多演藝人要去拍電影?黃日華、劉德華就係好好比較例子。
好似啱啱坐正?
近年亞視都冇埋 待遇可想而知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞