guitar effect pedal推介

147 回覆
5 Like 1 Dislike
Boss GT-1 🤟🏻🤟🏻
我有個GT-10 都真係好多年前既產物嚟
當年售價好似都有4999 人地送我既所以我冇單
樓主有冇興趣 價錢可議 我只係想放走佢

冇彈電結好多年 跟住我都冇用
買野都係滿足自己心靈架啫

如果自己玩既style唔需要咁多聲既夠用咪ok

只係而家digital對模擬真amp上又行前左

搞到班人要洗錢先安樂
https://monkcustom.blogspot.com/2021/03/BlindTestFM3vsMG-30.html?fbclid=IwAR1PN0QqYMpCK93zmoSf8CK58ZZKRAp_WViLw9Sj9THxYXCLbdj4Stptteg

呢個blind test幾正,一分錢一分貨
但係NUX MG-30呢個價位有咁嘅聲都幾意外
係, 見鬼佬反應都似無咁大水份我先

話等買呢隻, 應該真係有驚喜
用緊hx stomp,同樣覺得太少制,見到佢出XL有意欲想upgrade。但見到個價錢成7千銀,DSP又一樣,係多啲制,多一個snapshot,個人感覺太貴了。
有無人用開helix 覺得清聲set極都唔岩心水
通常都有參考YouTube d人點set
唔係有cloud 有preset exchange 咩
想問下suhr pedal 如何
一係自己加exp pedal 一係加細midi 制

大陸隻MIDI commander叫最細又好用
pish 只係想放走佢
加咗 ampreo隻 foot switch,叫做好少少。其實hx stomp賣點就係細,可以溝落個pedalboard 到用,呢件product係幾好,所以只能講係唔太啱自己。 諗緊轉 pod go定helix LT
808正
Jan Ray各位點睇
最近想入手 但同tube screamer 比又好似唔係差好遠
點解近排好似好多人放axe fx ax8 成個market都係
fm3細部又靚仔, 當加錢換機
如果買bias fx2 standard會唔會用唔到tonecloud入面某d pedalboard?
(因為amp同effect有數量限制)

用緊free trial係bias fx2 elitecheck唔到
利申 窮撚
再推
講起nux 之前我問過間公司
佢地話有部分產品只做外銷 for實驗性質 睇下市場反應如何先再喺大陸推
所以nux好多新野都係台灣優先推出
可能技術部喺台灣都未定
XL之前有個英國網做緊preorder sale 好撚平
好似貴過普通版千零蚊咁上下
但覺得佢個款好7先冇衝到
明明之前出stomp個賣點就係細隻
而家又加長部野唔知想點
helix LT都係好大部 除非你好鐘意helix份野
我會揀nobels odr vemuram隻ods都係抄佢
dsp嗰部太貴了 一皮內都仲可考慮下
之前namm賣晒廣告咁 但好多人去過namm試過部野都覺得好差 差到覺得佢未準備好就推出嚟
FM3 又係on9 fractal想用嚟取代ax8
但得3粒掣 要轉好多聲就67
賣點係細部d 但焗住你要買埋佢個controller
仲大部過ax8
最慘係強行閹割ax8 冇得再更新
有諗過轉會,因為我又有彈下bass咁,聽過大部分有bass amp嘅multi,好多人都話Mooer好聲,但我硬係覺得啲聲有層嘢喺上面咁,蒙蒙地;GT1000有諗過,但無得用IR;AX8又無bass嘢。所以係得helix嘅聲同功能最接近我嘅取向。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞